România protestează: „Penalii n-au ce căuta la guvernare!”

România protestează: „Penalii n-au ce căuta la guvernare!”

Peste 70.000 de oameni în București și circa 100.000 în toată țara au protestat sâmbătă împotriva corupției, împotriva PSD și împotriva modificării legilor justiției, a Codului penal și a Codului fiscal.

În București, protestul a început în Piața Universității, în ciuda ninsorii abundente și frigului. Mulți protestatari au venit în Capitală din toată țara. Mitingul a continuat cu un mar și s-a încheiat la Parlament, cu 70.000 de oameni aprinzând luminițele telefoanelor la ora 21.00.

Circa 30.000 oameni au ieşit în stradă sâmbătă seara în mai multe oraşe din ţară, pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD, la Cluj-Napoca numărul manifestanţilor fiind de aproape 10.000, iar la Timişoara, de circa 5.000.

La Sibiu, au ieşit în stradă 4.000 de persoane, la Iaşi, circa 3.000, iar la Braşov, Galaţi şi Baia Mare, câte 1.000. Manifestaţii de amploare mai mică au avut loc şi în alte oraşe ale ţării: Craiova, Constanţa, Arad, Bistriţa, Târgu Mureş, Reşiţa, Satu Mare, Brăila, Zalău şi Botoşani.

Printre scandările protestarilor s-au numărat „Hoţii”, „Jos PSD”, „Jos Guvernul”, „PSD, ciuma roşie”, „Uniţi salvăm toată România”, „Vrem Justiţie nu corupţie”, „DNA să vină să vă ia”. Protestatarii au avut asupra lor pancarte, vuvuzele şi steaguri tricolore.

Protestele din București și din celelalte orașe au fost pașnice, fiind doar câteva incidente izolate cu jandarmi – fără să se producă daune de vreun fel.

surse: mediafax, hotnews.ro

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*