Doi dejeni în comitetul de organizare a Olimpiadei Internaționale de Matematică 2018

Doi dejeni în comitetul de organizare a Olimpiadei Internaționale de Matematică 2018

Inspectoratul Şcolar Cluj a lansat vineri, 26 ianuarie, la Cluj Arena, evenimentul Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) 2018, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a aproximativ 100 de cadre didactice din toată ţara.

Spre bucuria și mândria dejenilor, prof. Camelia Magdaș, profesor la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și programatorul Daniel Rimovecz, fost olimpic international al colegiului, participanți la eveniment, au fost cooptati în comitetul de organizare a Olimpiadei Internationale de Matematică.

Olimpiada va avea loc în perioada 3-14 iulie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, organizatorii competiţiei fiind: Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, iar parteneri sunt Academia Română, Institutul de Matematică, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

“Clujul va fi pentru câteva zile bune o capitală mondială a matematicii şi acest lucru este posibil pentru că la nivel local a existat şi va exista în continuare o colaborare instituţională pentru reuşita unui eveniment de o asemenea anvergură. Spun asta pentru că nu doar în cuvinte ne măsurăm susţinerea ci şi în lucruri concrete. Mă refer la implicarea financiară. Consiliul Local, la propunerea Primăriei, a aprobat anul trecut în unanimitate o hotărâre de principiu ca din bugetul pentru 2018 să susţinem cu 100.000 de euro participarea financiară la organizarea acestui eveniment. Uitaţi-vă în ce galerie se aşează Clujul. Ultima ediţie a fost la Rio, iar după Cluj va fi la Londra, la Sankt Petersburg sau la Tokio. Este o companie extrem de selectă”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

La rândul său, șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus a spus: “Încredinţarea acestui eveniment Clujului vine drept recunoaştere a unui spaţiu clujean al colaborării interinstituţionale corecte şi eficiente şi a unui climat care permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale educaţiei”.

Olimpiada Internaţională de Matematică se află la a 59-a ediţie. Prima ediţie a fost organizată în 1959, tot în România, la Braşov. Potrivit organizatorilor, la Olimpiada din acest an sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 120 de ţări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*