Bilanțul DIICOT Cluj, pentru anul 2017

Bilanțul DIICOT Cluj, pentru anul 2017

Valoarea totală a măsurilor asigurătorii dispuse în cursul anului 2017 de procurorii Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost de 2.561.941, de aproape două ori şi jumătate mai mult faţă de 2016 când a fost de 1.113.555 lei.

Potrivit analizei activităţii structurii teritoriale Cluj a DIICOT, în 2017 au fost condamnate definitiv 259 persoane iar 8 dintre cei trimişi în judecată au fost găsiţi nevinovaţi. Conform bilanţului Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT, anul trecut, procurorii acestei structuri au avut de soluţionat 1.665 dosare, cu 72 mai mult faţă de 2016.

Din totalul cauzelor, au fost soluţionate un număr de 678, mai puţin cu 105 faţă de anul precedent. Totodată au fost întocmite 126 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei iar 404 inculpaţi au fost trimişi în judecată dintre care 94 în stare de arest preventiv.

În bilanţula ctivităţii DIICOT Cluj se mai arată că în cursul anului 2017, au fost înregistrate şase soluţii de achitare privind opt inculpaţi achitaţi definitiv, comparativ cu anul 2016 când au fost înregistrate 3 soluţii de achitare, privind un număr de 8 inculpaţi achitaţi. Una dintre priorităţile de anul trecut a procurorilor clujeni ai DIICOT a vizat combaterea traficului şi consumului de droguri. Acest flagel loveşte din ce în ce mai mult judeţul Cluj.

În ciuda măsurilor dispuse în judeţ, consumul de droguri şi de substanţe psihotrope se menţine la cote alarmante. După traficul de droguri, un alt fenomen infracţional aflat în continuă creştere în judeţul Cluj este criminalitatea informatică.

Atacurile informatice fac din ce în ce mai multe ravagii în sistemele informatice publice şi private. Procurorii DIICOT Cluj au mai acţionat anul trecut pentru combaterea infracţiunilor de spălare a banilor.

Sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*