Ambulanţă de terapie intensivă mobilă, pentru SMURD Cluj

Ambulanţă de terapie intensivă mobilă, pentru SMURD Cluj

În dorinţa de a susţine, în continuare, serviciul medical de urgenţă, municipalitatea clujeană, va achiziţiona o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, tip C, cu dotări de ultimă generaţie.

Valoarea acesteia este estimată la 150.000 euro şi va intra în dotarea SMURD Cluj, pentru a sprijini echipa serviciului de urgenţă şi a ajuta astfel la salvarea de vieţi, arată, oficialităţile clujene pe o reţea de socializare.

Totodată, conform viceprimarul Dan Tarcea, în vederea susţinerii activităţii SMURD, municipalitatea acordă câte două mese pe zi personalului medical şi de intervenţie de urgenţă. „Primăria Cluj-Napoca a mai achiziţionat în trecut o ambulanţă de acest tip, precum şi o autospecială de mai mici dimensiuni, care face posibilă intervenţia eficientă în cartierele oraşului. De asemenea, municipalitatea oferă anual susţinere pentru SMURD Cluj şi prin asigurarea a câte două mese pe zi personalului medical şi de intervenţie de urgenţă”, arată Tarcea.

Banii pentru noua ambulanţă, care va intra în dotarea SMURD, sunt prevăzuţi în bugetul municipiului pentru anul 2018, ce urmează să fie aprobat în şedinţa Consiliului Local de luni, 12 februarie.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*