Etichete, peste etichete, în piețe!

Etichete, peste etichete, în piețe!

Obligații noi pentru producătorii agricoli care își vând produsele în piețe. Aceștia vor trebui să afișeze o etichetă detaliată, care să indice datele de identificare ale fermierului și ale produsului, dar și să expună la locul de vânzare o copie după atestatul de producător.

Până la acest moment, fermierii erau obligați doar să afișeze o etichetă simpă, pe care nu erau detaliate modalitatea de realizare și elementele care trebuie afișate pe etichetă. Noile reguli sunt introduse într-un proiect de lege pregătit să fie aplicat.

Eticheta de produs va conține obligatoriu următoarele elemente:
1. numele și prenumele/ denumirea producătorului;
2. denumirea produsului;
3. localitatea de origine;
4. data obținerii produsului;
5. prețul de vânzare.

Pe lângă eticheta de produs, producătorii agricoli vor avea noua obligație de a afișa vizibil la locul de vânzare și următoarele documente: a) copie după atestatul de producător și copie după fila din carnetul de comercializare vizată anual în cazul producătorilor agricoli persoane fizice; b) copie după certificatului de înregistrare la Registrul Comerțului în cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/ întreprinderi individuale/ întreprinderi familiale.

Proiectul de lege stabilește că administratorii piețelor au obligația de a informa autoritățile, pentru verificarea activității de comercializare cu produse agricole, despre faptul că eticheta nu a fost afișată, dacă este cazul, la locul de vânzare de către producătorii agricoli.

Sursa: bugetul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*