Capul lui Kovesi vrem!

Capul lui Kovesi vrem!

Fierbere mare pe scena politică în așteptarea „sentinţei” date de ministrul Tudorel Toader. Acesta a promis să prezinte astăzi raportul despre activitatea DNA. Anunţul a dat mari speranţe PSD-ului că Laura Kovesi ar putea fi revocată din funcţie. Tensiunile la nivel politic i-au încolțit pe demnitari şi au generat speculaţii. Toate acestea, în plin scandal al înregistrărilor cu procurori din „unitatea de elită” a DNA care măsluiau probe.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat în această seară, la ora 18.00, să prezinte mult aşteptatul raport privind activitatea managerială din cadrul DNA. Pe surse, susține ANTENA3, mulți lideri PSD au mers aseară la o ședință deciși să pună piciorul în prag, nemulțumiți de ministrul justiției Tudorel Toader și să ceară să i se retragă sprijinul politic în cazul în care nu va declanșa joi procedura de revocare a procurorului-șef al PSD, Laura Codruța Kovesi.

Social-democrații își doresc cel mai mult să-i forțeze mâna lui Tudorel Toader astfel încât acesta să propună revocarea șefei DNA. Cei mai hotărâți susțineau, înaintea BPN-ului de ieri, că se impune o amenințare directă a ministrului Justiției, ceva gen „o demiți sau te demitem!”. NAȚIONAL susține că o asemenea atitudine tranșantă nu a fost însă pe placul lui Liviu Dragnea și a altor câțiva apropiați ai săi, care știu că realitatea la zi este mult mai complicată decât își pot închipui colegii lor cu mai puțnă știință. Nu de carte, ci de dedesupturile situației și de aranjamentele făcute de unii și de alții pe sub masă. În plus, Dragnea și asociații au priceput că o cerere explicită de demitere a șefei DNA venită din partea unui partid politic ar suna ca dracu’.

Așa că întrebat ce aşteaptă de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, Dragnea, citat de GÂNDUL, a răspuns sec: „Să nu se facă de râs”. Liderul PSD a negat că în şedinţa BPN a PSD de miercuri s-ar fi discutat despre situaţia din Justiţie sau despre retragerea sprijinului politic acordat lui Tudorel Toader. Întrebat dacă Toader s-a făcut de râs la precedentul raport, Dragnea a răspuns: „Nici nu mai ţin minte”. Ironiile lui Dragnea la adresa lui Toader nu s-au oprit aici. Şeful PSD a râs şi de prezenţa lui Toader la Palatul Cotroceni şi la întâlnirea acestuia cu Klaus Iohannis. „Nu mi-a spus nimic despre ce s-a vorbit la Cotroceni.”, a mai spus Dragnea.

Însă, constată EVENIMENTUL ZILEI, foarte mulţi lideri PSD l-au atacat dur pe Toader săptămâna trecută atunci când acesta s-a întors de urgenţă din Japonia ca să anunţe că amână luarea unei decizii cu privire la eventuala cerere de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a precizat, miercuri, întrebat ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: „Să respecte legea”. Chestionat ce înseamnă acest lucru, Bădălău a răspuns: „Asta înseamnă că domnul ministru este un ministru al guvernului nostru. Noi, în campania electorală, am promis că vom elimina abuzurile şi domnul ministru trebuie sa respecte legea şi să facă ceea ce are scris în fişa postului”. „Înţeleg că dânsul analizează cu înţelepciune, cu maturitate, nu e o decizie uşoară, şi trebuie să aibă toate informaţiile”, a adăugat Bădălău.

Cu această excepție, subiectul DNA a devenit tabu la PSD în ultimele zile. Partidul aşteaptă cu nerăbdare raportul, iar comunicatorii care până mai ieri se lansau în acuzații și pronosticuri tac mâlc acum. Deputatul Florin Iordache a declarat pentru JURNALUL NAȚIONAL că la partid nu s-a mai discutat despre raport. A recunoscut că toți stau ca pe ace până când va ieşi la iveală documentul pe care Toader încă îl „piteşte” printre hârtiile ministeriale.. Între timp, în sferele de influenţă din PSD, discuţiile despre DNA s-au purtat cu uşile închise, în intimidate, cu un iz de confidenţialitate. Semn că se pregătește ceva de care nu trebuie să afle nimeni în afară de cei care au lucrat la acest plan. Urmează o surpriză.

ziare.ro

Foto: incomod.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*