Documente preluate  în comunele PANTICEU şi RECEA-CRISTUR  pentru întocmirea actelor de identitate

Documente preluate în comunele PANTICEU şi RECEA-CRISTUR pentru întocmirea actelor de identitate

O echipă de lucrători ai Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Dej, serviciu de interes local aflat în subordinea Consiliului Local Dej şi coordonat de Primarul Municipiului Dej, s-a deplasat conform planificării, dar şi la solicitarea Autorităţilor administraţiei publice locale comunale și a instituțiilor interesate, joi, 22 februarie 2018, în comunele Panticeu şi Recea-Cristur, județul Cluj , în vederea preluării imaginilor cetăţenilor, a cererilor şi documentelor necesare pentru întocmirea actelor de identitate, pentru persoane care deţin documente de identitate cu termenul de valabilitate expirat sau nu deţin astfel de documente, ori pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței.

Activitatea s-a desfăşurat la sediul Primăriei comunei Panticeu, la sediul Centrului pentru persoane vârstnice Recea-Cristur şi la sediul Primăriei comunei Recea-Cristur.

Lucrătorilor serviciului li s-au alăturat și lucrători din cadrul Posturilor de poliţie ale comunelor Panticeu şi Recea-Cristur.

În urma activităţii desfăşurate de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Dej în comunele amintite, comisar șef. Ioan Pîrv a remis presei rezultatele acestei acțiuni:

persoane legitimate 92
persoane găsite în neregulă 74
din care:
soluţionate prin verificări 0
în curs de soluţionare 74
imagini preluate cu camera mobilă 63

Total cereri preluate 74
din care:
cereri eliberare C.I. preluate 57
cereri eliberare C.I.P. preluate 4
cereri stabilire reşedinţă preluate 13

Contravaloarea taxelor legale încasate 1143 lei
Contravenții constatate 0
Sancțiunii aplicate: 0
din care: – cu avertisment 0
– cu amendă 0
Valoarea amenzilor (lei) 0

SPCEP face un apel către toţi cetăţenii pentru a-şi verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate deţinute şi după caz să solicite Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor de la locul de domiciliu sau de reşedinţă, eliberarea unui nou act de identitate, pentru a evita situaţiile neplăcute în care pot deveni contravenienţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*