Astriștii dejeni, la „Festivalul poeziei populare de dragoste”

Astriștii dejeni, la „Festivalul poeziei populare de dragoste”

Vineri, 23 februarie, la Casa de Cultură din Târgu Lăpuș a avut loc prima ediție a FESTIVALULUI POEZIEI POPULARE DE DRAGOSTE, organizat Despărțământul Astra Lăpușană, în parteneriat cu Primăria Târgu Lăpuș, Liceul Teoretic „Petru Rareș” și Casa de Cultură. Un eveniment desfășurat sub semnul „excelenței prin frumusețea spectacolului oferit de toate ansamblurile participante”, reprezentând despărțămintele și cercurile astriste din Dej, Gâlgău, Câțcău, Șomcuta Mare, Romuli (Bistrița-Năsăud), Cupșeni, Lăpuș, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului și liceele „Petru Rareș” și „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș.

Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej, al ASTRA a fost reprezentat de președintele acestuia, ec.dr. Radu Gavrilă și astriștii: Dorina Rus, Marin Grad, Petra Grad, Antonia Rus (Cercul Astra Câțcău), Sorina Viman (Cercul Astra Gâlgău) și profesorii îndrumători.

Alături de președinții și vicepreședinții despărțămintelor participante, festivalul a fost onorat și de prezența doamnei prof. univ. dr. Delia Suiogan, de la Catedra de Etnologie a Facultății de Litere-Centrul Universitar Nord Baia Mare, o competență incontestabilă în domeniul folclorului românesc, căreia, primarul orașului Târgu Lăpuș, Mitru Leșe, I-a acordat o „Diplomă de Onoare” în semn de înaltă prețuire.

Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect al ASTREI LĂPUȘENE, prin care se urmărește relansarea poeziei populare originale, cultivarea gustului pentru valorile tradiționale și promovarea manifestărilor artistice populare, în spiritul autenticității.

Felicitări organizatorilor, cu precădere, doamnei Valeria Bilt, președinte al ASTRA LĂPUȘANĂ, inițiatorul proiectului, coordonator și prezentator al acestei prime ediții a „Festivalului de poezie populară de dragoste”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*