Cererea de revocare a șefei DNA, respinsă de CSM

Cererea de revocare a șefei DNA, respinsă de CSM

Președintele secției de procurori din cadrul CSM, Codruț Olaru, a declarat că avizul CSM în ceea ce privește cererea ministrului Justiției de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, este unul negativ. Avizul CSM este unul consultativ, iar de acum este așteptată decizia președintelui Klaus Iohannis.

”Secția pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiției de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Pe cale de consecință avizul este unul negativ”, a spus Codruț Olaru.

Pe de altă parte, Ministrul Justiței, Tudorel Toader, a declarat, la finalul ședinței procurorilor CSM în care s-a avizat negativ revocarea șefei DNA, că dezbaterea va continua „indiferent ce va decide CSM, indiferent ce va decide preşedintele, ce va decide CCR, dacă va fi sesizată cu un conflict”.

„Indiferent ce va decide CSM, indiferent ce va decide preşedintele, ce va decide Curtea Constituţională, dacă va fi sesizată cu un conflict, sunt convins că dezbaterea va continua şi trebuie să continue, ca să vedem radiografia exactă a activităţii manageriale”, a spus ministrul Justiției la finalul ședinței.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*