Sute de dejeni la ”MARȘUL PENTRU VIAȚĂ”

Sute de dejeni la ”MARȘUL PENTRU VIAȚĂ”

În sute de orașe din România și Republica Moldova s-a desfășurat ieri, 24 martie, MARȘUL PENTRU VIAȚĂ. LA nivel național, evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție, iar la Dej a fost organizat pentru a treia oară consecutiv. Marșul a fost organizat de către Asociația ”STÂNCA” în colaborare cu Centrul de consiliere M.A.M.A Dej, beneficiind de sprijinul instituțiilor locale. Tema marșului din acest an a fost „O LUME PENTRU VIAȚĂ. IUBIREA SALVEAZĂ VIEȚI „.

La evenimentul care început la ora 12.00 au participat sute de dejeni, copii, femei, bărbați. La Dej, MARȘUL PENTRU VIAȚĂ a fost marcat de o acțiune inedită, ”Mămică în anul centenar”, în cadrul căreia au fost premiate femeile care, în acest an, urmează să aducă pe lume alte vieți.

De asemenea, au fost onorate mamele care, deși nu sunt mame biologice, sunt mame adoptive sau spirituale pentru copiii pe care îi consideră ca și ai lor. Ele dau dovada de iubire și sacrificiu pentru a schimba destinele unor copii.

Startul marșului din acest an s-a dat din zona UM până în centrul orașului, la Centrul M.A.M.A.

Aici a avut loc premierea pancartelor fiecărei școli realizate de către copii, având mesajul „Iubirea salvează vieți „, urmată de o tombolă pentru pancartele individuale ale copiilor . La final participanții care au dorit, au vizitat Centrul M.A.M.A unde au fost informați despre ceea ce oferă acest loc special și anume consiliere pentru femeile în criza de sarcină, informare, consiliere suportivă, etc.

În acest an organizarea marșului a fost mult mai ușoară ca oricând. Instituțiile au răspuns cu mare promptitudine și deschidere. Mulțumesc tuturor directorilor de scoli și domnilor profesori cu care facem echipă tot mai bună în fiecare an. Copiii au fost foarte mulțumiți de premii și cadouri și spuneau că abia așteaptă marșul de anul viitor. Și eu cred că, noi dejenii ne vom uni tot mai mulți în susținerea vieții, sub diferitele ei aspecte. Mulțumesc dejeni dragi și frumoși care susțineți viața”, a precizat Daniel Stan, președintele Asociației ”STÂNCA”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*