TeChallenge – concurs de proiecte  pentru liceeni

TeChallenge – concurs de proiecte pentru liceeni

După succesul înregistrat anul trecut, când au intrat în concurs 50 de propuneri de proiecte inovatoare din 31 de județe, competiţia TeChallenge revine anul acesta cu o nouă provocare. Astfel, a doua ediţie a concursului de proiecte inovatoare în domeniul conectivităţii şi al energiei se desfășoară în perioada 6 martie – 26 octombrie 2018, timp în care participanţilor li se oferă ocazia să-şi pună în valoare cunoştinţele tehnice, iar cele mai creative dintre acestea vor fi premiate.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, prin această competiţie elevii şi studenţii din toată țara, sunt încurajaţi să îşi pună în valoare abilităţile tehnice şi creative, pentru a dezvolta proiecte inovatoare care pun în valoare conectivitatea şi sunt orientate în crearea a noi surse de energie sau eficientizare a celor existente în domenii multiple (oraşe inteligente, mobilitate şi gaze naturale).

Participanţii se pot înscrie pe site-ul proiectului – http://techallenge.pub.ro/ – până la data de 4 octombrie 2018, cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenţilor unei echipe nefiind limitat.

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din profesori ai UPB şi angajaţi ai companiei care sponsorizează acest eveniment educaţional (Honeywell Romania), iar criteriile de selecţie vor fi: gradul de inovare, fezabilitatea şi potenţialul de a fi transformate în proiecte reale, precum şi valoarea adaugată a acestora.

Câştigătorii competiţiei vor fi premiaţi cu sume pornind de la 7.000 de lei pentru studenţi, respectiv 6.000 de lei pentru elevi.

Regulamentul concursului este disponibil în format electronic, prin accesarea paginii web a proiectului http://techallenge.pub.ro/ sau www.upb.ro.

Competiţia de proiecte le va permite participanţilor că se afirme în domeniile: eficienţă energetică (procese industriale, facility management, case conectate, clădiri pasive energetic); noi surse de energii regenerabile (eolian, marină, energia valurilor, geotermale, fotovoltaică, biomasă); tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering); oraşe inteligente şi mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, oraşe inteligente); gazele naturale în secolul XXI (power to gas, biometan, GNL, CNG).

“Ediția din acest an a evenimentului are o semnificație aparte pentru Universitatea POLITEHNICA din București, care aniversează 200 de ani de la primele cursuri de inginerie din România. Astfel, în ceea ce privește performanța educațională, universitatea noastră încearcă, de fiecare dată, să se poziționeze pe primele locuri prin reușite notabile pe plan intern și internațional. Acest lucru este posibil prin calitatea programelor noastre de studii, dar și prin implicarea cadrelor didactice și eforturile studenților. Un rol nu lipsit de importanță l-au avut și sponsorii implicați în astfel de proiecte educaționale. În plus, acest concurs reprezintă o reală provocare şi pentru liceeni, aceştia având ocazia de a-şi demonstra calităţile inovatoare şi, de ce nu, de a face un prim pas către învăţământul superior de calitate pe care îl oferă universitatea noastră”, a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*