Lansarea proiectului european „Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj”

Lansarea proiectului european „Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj”

Consiliul Judeţean Cluj a găzduit miercuri, 11 aprilie 2018, conferinţa de lansare a proiectului cu finanţare europeană „Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj”. Proiectul a fost iniţiat ca urmare a necesitătii alinierii la noile cerinte ale sistemului de management al calităţii (ISO 9001:2015), în vederea cresterii performanţei la nivelul tuturor structurilor din cadrul instituţiei precum şi în relaţia cu cetăţeanul.

„Este, fără îndoială, un proiect care răspunde întru totul cerintelor unei societăti aflate într-o permanentă schimbare dar si celor mai recente tehnologii si tendinte din domeniu. Am certitudinea că la finalul perioadei de implementare rezultatele vor fi mai mult decât vizibile si vor fi resimtite atât în ceea ce priveste perfectionarea activitătii interne, cât si referitor la îmbunătătirea relatiei dintre Consiliul Judetean, pe de o parte si cetătenii, organizatiile si entitătile cu care acesta interactionează zi de zi, pe de altă parte” a declarat domnul Alin Tise, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Finanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, proiectul are o valoare totală de 624.995,52 de lei, din care 85% reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul Social European, în cuantum de 531.246,19 de lei, 13% este finanţarea nerambursabilă din bugetul naţional, în sumă de 81.249,41 de lei, iar cofinanţarea eligibilă de la Consiliul Judeţean Cluj este de 12.499,92 de lei, reprezentând 2 % din valoarea totală.
Urmare a implementării proiectului, alături de optimizarea proceselor din cadrul forului administrativ judeţean, de câştigat vor avea, în primul rând, cetăţenii care beneficiază de serviciile oferite de către instituţie, entităţile subordonate Consiliului Judeţean dar şi celelalte instituţii şi organizaţii cu care instituţia administrativă judeţeană intră în contact în vederea soluţionării diverselor probleme.

Conferinţa ce a avut loc la sediul forului administrativ judeţean şi la care au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Cluj a fost un bun prilej pentru a asigura toţi primarii de întregul sprijin şi deplina susţinere a forului administrativ judeţean în procesul de accesare a fondurilor europene pentru îmbunătăţirea activităţii instituţionale şi a serviciilor oferite cetăţenilor.
Reamintim faptul că proiectul ,,Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj”, este unul din cele şapte proiecte în valoare totală de 143.274.500 euro aflate în implementare în momentul de faţă la nivelul forul administrativ judeţean, din care suma nerambursabilă provenită de la Uniunea Europeană este de 125.693.500 euro.

CJCluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*