Meci de fotbal între Legendele Barcelonei și Generația de Aur a României

Meci de fotbal între Legendele Barcelonei și Generația de Aur a României

Stadionului Cluj Arena va fi, în 16 iunie, gazda unuia dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului din județul Cluj: meciul de fotbal dintre Legendele Barcelonei și Generația de Aur a României.

Legendele Barcelonei (Barca Legends) este modalitatea prin care F.C. Barcelona onorează jucătorii care au purtat tricourile echipei de-a lungul anilor și, totodată, o modalitate în plus de a duce la nivel global renumele și brandul Barça. Alături de acești jucători de excepție vor intra în teren legendele României, componenți ai echipei anilor ‘90 alături de care românii au trăit cele mai mari reușite fotbalistice ale reprezentativei naționale.

Partida demonstrativă de fotbal care se va disputa pe stadionul emblemă al Clujului este doar una dintre zecile de competiții sportive ce vor avea loc în perioada 14-17 iunie în municipiul Cluj-Napoca și care sunt reunite în cadrul Sports Festival. Aflat la prima ediție, acest eveniment ce se va desfășura, simultan, pe Cluj Arena, în Sala Polivalentă, la Bazinul Olimpic sau în Parcul Central, promite să aducă la Cluj cele mai îndrăgite sporturi și legende sportive care, alături de sportivi amatori și profesioniști, părinți și copii, adolescenți și seniori, vor avea posibilitatea de a practica împreună sportul lor preferat sau de a învăța unul nou.

„Eu fac parte şi dintre legendele Barcelonei şi voi juca în prima parte pentru echipa Generaţiei de Aur şi, dacă voi mai putea, voi juca şi pentru Barcelona. Niciunul dintre colegii mei din Generaţia de Aur, care au jucat în 1994, nu va lipsi. În plus vor mai juca Chivu, Marica, Adrian Ilie. La Barcelona ar putea juca Stoichkov, fraţii De Boer, Mendieta sau Puyol”, a spus Gică Popescu pentru prosport.ro.

În ultimii ani, Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca au reușit să atragă în orașul de pe Someș, datorită infrastructurii nou create, competiții de profil de înalt nivel, din multiple domenii sportive, evenimente care au reunit zeci de mii de sportivi și spectatori și care au contribuit la creșterea vizibilității Clujului în plan internațional. Conform organizatorilor, Sports Festival își propune să ducă mai departe aceste demersuri instituționale, printr-o reinventare a „sportului”, respectiv printr-o accentuare a laturii de show și educație a acestuia, astfel încât apetitul publicului pentru mișcare și activitate fizică să crească în mod considerabil și sustenabil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*