Transilvania Rally 2018, la Cluj

Transilvania Rally 2018, la Cluj

Cea mai importantă competiție internațională de motorsport din Cluj va avea loc în perioada 3-5 mai 2018, când municipiul și județul vor fi gazdele primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally (TER). Sub deja consacratul brand Transilvania Rally, Clujul va deschide Campionatul European de Raliuri TER, o primă etapă la care este așteptată din nou prezența elitei europene din motorsport. Aproape 160 de kilometri în 14 probe speciale la Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford într 3 și 5 mai 2018, la Cluj.

Prezentarea echipajelor și a mașinilor va avea loc joi, 3 mai, pe esplanada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă, iar startul festiv va fi dat la ora 20:00.

Primele patru probe speciale (special stages) vor avea loc vineri, 4 mai, după cum urmează: Căpușul Mare (circa 21 km), Beliș (13 km), Tarnița (circa 25 km), și Florești (circa 7,2 km).

Ziua de sâmbătă, 6 mai, va avea încă nouă probe speciale (special stages) și o super specială (super special stage), în următoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km).

Deliciul celor care nu vor reuși să se deplaseze pe probele speciale va fi în după amiaza zilei de sâmbătă, când Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford se va încheia cu o spectaculoasă superspecială în zona Cluj Arena, transmisa live de Telekom Sport.

Ca și la precedenta ediție, Radio Cluj va transmite, în direct, în cadrul Rally Radio, desfășurarea probelor, atât vineri cât și sâmbătă.

Cooking Show cu Chef Foa powered by Delonghi pe 3 mai

Pe lângă probele speciale și superspeciala „Cluj, oras European al Sportului 2018” în jurul Cluj Arena si Salii Polivalente ale Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford, publicul clujean va putea participa și la o serie de evenimente conexe motorsportului.

Astfel, joi, 3 mai, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului și centrul de presă – și Sala Polivalentă, înaintea prezentarii oficiale a echipajelor și a startului festiv se va desfasura Cooking Show cu Chef Foa powered by Delonghi. Că tot este vorba despre mâncare bună, de joi și până duminică se va găti de dimineața până seara, și se va putea mânca așișderea, căci pe aleea Stadionului se vor înșira camioanele de la Food Truck Rally, care promit de la burgeri, la sandwich cu pui ori de la waffles la hot dog secuiesc.

Tot joi, copiilor li s-au pregătit multe surprize: demonstrații sportive, concursuri cu premii, jocuri distractive, toate la Rally Kids, eveniment dedicat celor mici , de la 16.00 la 19.00, pe esplanada Cluj Arena.

foto: cotidianultransilvan.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*