Studiu COPAC: 43% dintre pacienţi – nemulţumiţi de accesul la medicamente

Studiu COPAC: 43% dintre pacienţi – nemulţumiţi de accesul la medicamente

43% dintre pacienţi sunt nemulţumiţi de accesul la medicamente, 20% se plâng de aglomeraţie şi nerespectarea programărilor la medic, iar 19% de atitudinea personalului medical, relevă un studiu efectuat pe 258 de pacienţi de către Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), informează AGERPRES.

Potrivit acestui studiu, 26% dintre respondenţi au spus că au putut să aibă un diagnostic corect la o lună de la începerea procesului de analiză, 19% au afirmat că au avut acest diagnostic peste şase luni, iar 17% la peste un an de zile.

În privinţa accesului la serviciile medicale, 30% din totalul celor 258 de pacienţi intervievaţi au spus că nu au avut medic de specialitate în localitatea de domiciliu, ceea ce arată că accesul la medici este o problemă pentru pacienţi. Studiul mai arată că 57% dintre respondenţi nu au avut acces la investigaţii gratuite pe perioada tratamentului. De asemenea, dintre pacienţii intervievaţi, 60% au fost internaţi în ultimul an, iar 38% au afirmat că nu au existat toate medicamentele necesare în spital. 80% dintre respondenţi au avut intervenţii chirugicale, jumătate dintre ei efectuând operaţia în afara localităţii de domiciliu, mai arată studiul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*