Raport ISU Cluj privind activitățile desfășurate în primele 3 luni ale anului

Raport ISU Cluj privind activitățile desfășurate în primele 3 luni ale anului

În cadrul conferinței de presă derulate miercuri de către ISU Cluj, au fost prezentate activitățile operative și cele ale personalului specializat pe linia procesului de avizare – autorizare și control privind apărarea împotriva incendiilor aferente primului trimestru al anului curent.

În perioada de referință, subunitățile inspectoratului au gestionat, cu forțe și mijloace proprii, un număr de 4480 de intervenții. Dispeceratul unității a primit, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112, un număr de 4176 apeluri de urgență, ceea ce înseamnă o medie de 46,4 apeluri/zi.

Dintre acestea, 3390 au fost intervenții pentru acordarea ajutorului medical de urgență, 65 intervențiii pentru descarcerare, 189 intervenții pentru stingerea incendiilor, 387 intervenții pentru protecția comunităților (52 de degajări de elemente de construcție, arbori, căi rutiere, asigurarea de măsuri P.S.I., 11 salvări de animale, 306 recunoașteri planificate, 18 exerciții cu forțe și mijloace în teren planificate), 141 intervenții pentru asistența persoanelor (odegajare în urma prăbușirii, 17 degajări de persoane din accidente de muncă sau alte cauze, o persoană cu intenția de ase arunca în gol, 52 de persoane rămase blocate și 70 de persoane căzute în locuri publice), 308 alte situații de urgență (66 de evenimente publice de amploare, 23 de intervenții de asanare de muniție rămasă neexplodată, una pentru înlăturarea efectelor unor inundații, 218 alte intervenții). Totodată, au mai fost înregistrate și opt deplasări care au fost întoarse din drum, 40 de deplasări fără intervenție, 37 de alarme false și două intervenții ale serviciilor de urgență voluntare și private.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Control și Activități preventive au desfășurat 138 de controale, dintre care 30 inopinate, pe timpul cărora au fost constatate 380 de defciențe, dintre care 93 au fost sancționate cu avertismente și cu amenzi ce au acumulat 51000 de lei.

Pe linia avizării-autorizării au fost înregistrate 800 de cereri privind avizarea-autorizarea de securitate la incendiu și de protecție civilă, acorduri pentru efectuarea jocurilor de artificii, petiți, acordarea asistenței tehnice de specialitate sau cereri privind securitatea la incendiu și protecția civilă referitoare la obiectivele care nu se încadrează în categoriile prevăzute prin HGR 571/2016 și 862/2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*