Elemente de muniție rămase neexplodate din al doilea război mondial, descoperite lângă Gherla

Elemente de muniție rămase neexplodate din al doilea război mondial, descoperite lângă Gherla

Miercuri, 25 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, ISU Cluj a primit un apel la numărul unic de urgență – 112, despre faptul că au fost identificate, pe un teren agricol din apropierea municipiul Gherla, șapte elemente de muniție rămase neexplodate din al doilea război mondial.

Echipa pirotehnică a ISU Cluj s-a deplasat pentru a asana terenul de muniția rămasă neexplodată, respectiv a verifica zona, dacă au mai rămas și alte elemente de muniție îngropate în pământ.

Până la lăsarea întunericului, au fost identificate 143 de proiectile explozive, calibru 75 mm, care au fost dezgropate din pământ şi au fost transportate în siguranţă la depozitul destinat păstrării muniției, în vederea distrugerii controlate, alături de alte elementele de muniție recuperate de către echipa pirotehnică pe raza județului Cluj.

În cursul dimineții de joi, 26 aprilie a.c., au fost reluate acțiunile de asanare de către echipa pirotehnică în zona indicată prin apelul inițial, care a mai identificat încă 33 de proiectile, până la ora 15.00.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate vă reamintim câteva măsuri preventive:
a) anunțați prin numărul unic de urgențe 112 descoperirea muniţiilor rămase neexplodate și nu mişcați muniţia descoperită;
c) nu încercați să dezmembrați elementele de muniție sau să le predați în vederea valorificării deşeurilor metalice;
d) nu folosiți muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
e) nu loviți, taiați sau demontați elementele de muniţie neexplodată;
f) nu aprindeți focul în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*