Cei pe care nu-i vor angajatorii…

Cei pe care nu-i vor angajatorii…

Angajatorii din România evită șomerii cu vârsta de peste 45 ani şi tinerii absolvenţi ieşiţi de pe băncile şcolilor. Astfel, în 25 de judeţe din România, nici un şomer cu vârsta de peste 45 de ani nu şi-a găsit un loc de muncă în primele trei luni ale anului, potrivit celui mai recent raport ANOFM.

Cele mai multe angajări de şomeri trecuţi de 45 de ani s-au făcut în Iaşi (178 şomeri), Harghita (145 şomeri), Cluj (143 şomeri) şi Bacău (137 şomeri).

Situaţia gravă a şomerilor trecuţi de 45 de ani se vede în datele statistice din 2018: în primele trei luni ale anului doar 6% din totalul angajărilor programate de ANOFM pentru acest an a fost realizat.

Mai precis, au fost angajaţi 1.150 de şomeri de peste 45 ani în intervalul ianuarie – martie 2018, dintr-un total de 17.000 de şomeri.

Şi angajarea tinerilor absolvenţi fără experienţă este o misiune imposibilă în România.

Firmele nu vor să semneze contracte de angajare, chiar dacă primesc de la stat subvenţii pentru salariile absolvenţilor.

În primele trei luni ale anului agenţiile judeţene de forţă de muncă au reuşit să încadreze doar 392 de tineri prin acordarea de subvenţii angajatorilor, 7% dintr-un total programat pentru anul în curs.

De asemenea, ANOFM a obţinut angajarea a 89 de tineri, prin acordarea de prime de inserţie absolvenţilor de învăţământ, 4% din totalul programat pentru 2018.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*