Echipa de oină a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Locul III și medalia de bronz la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Echipa de oină a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Locul III și medalia de bronz la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Stadionul „Rulmentul” din Bârlad, județul Vaslui, a găzduit în perioada 4-6 mai, faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la Oină pentru băieți-liceu. Așa cum prevede regulamentul, au participat echipele care s-au clasat pe locul I la faza regională a competiției, respectiv cele din Arad, Buzău, Cluj, Dolj, Ilfov, Neamț, Sălaj și București. Faza națională a fost organizată de Asociația Județeană de Oină Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, Comitetul Olimpic Român și Federația Română de Oină.

La etapa națională din acest an, reprezentanta județului Cluj, respectiv, echipa de oină a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” a obținut Locul III și medalia de bronz, un loc în urcare față de 2017.

Elevii: Mărincean Florin Ionuţ, Peter Eduard Vasile, Motogna Marius Gheorghe, Tecar Călin Adrian, Georgiu Gheorghe, Hango Rareş, Şleam Emanuel Vasile, Florian Flaviu Ioan, Georgiu Nechita Dănuţ, Georgiu Gabriel Cosmin, Georgiu Cătălin Ionuţ, Tămaş Bogdan, Oros Andrei, precum și antrenorul echipei, în persoana domnului profesor Gall Francisc Daniel, sunt cei care merită felicitări pentru frumosul rezultat, pentru munca, perseverența și pasiunea depusă în promovarea sportului nostru național – Oina.

Activitatea Echipei de oină a fost susținută de conducerea liceului, Ilieș Teodor Sabin – director și Badiu Ginela – director adjunct, de Asociația Grup Școlar Industrial Construcții Montaj și câțiva sponsorii generoși, care au făcut posibilă echiparea corespunzătoare a elevilor și deplasarea acestora la competițiile județene, regionale și naționale.

De menționat este faptul că arbitrajul competiției naționale la oină a fost asigurat de F.R.O, un arbitraj foarte bun, eventualele faze interpretabile neducând la influenţarea rezultatelor finale ale partidelor jucate de echipe. 

La finalul competiției, reprezentanții F.R.O. au declarat că: „per total, jocul practicat la acest nivel a fost destul de bun, ceea ce ne determină să credem că, pe viitor, o mare parte dintre cei care au fost prezenţi la această competiţie vor evolua cu brio la echipele de seniori”. Ca un preambul al acestei idei, elevul Hango Rareș va evolua în echipa de oină CS Politehnica Cluj-Napoca, participând la ediția a VI-a a Cupei Regelui la oină, o competiție care se va desfășura duminică, 13 mai 2018, la București.

Bravo băieți! Felicitări și mult succes în continuare!

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*