„Electronica pentru toți”, la Clubul Copiilor din Dej

„Electronica pentru toți”, la Clubul Copiilor din Dej

Sâmbătă, 12 mai, Clubul Copiilor din Dej a organizat un concurs adresat elevilor din clasele a VII -a și a VIII- a, pasionați de electronică și de jocuri electrice și electronice.

Sub titlul generic de „Electronica pentru toți”, concursul a reunit 7 echipaje a câte 4 elevi de la: Clubul Copiilor din Beclean, județul Bistrița-Năsăud (coordonator: prof. Radu Mureșan), Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla (coordonator: prof. Delia Rusu), Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej (coordonator: prof. Victoria Tițieni), Școala Gimnazială Nr.1 Dej (coordonator: prof. Adriana Pop), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej (coordonator: prof. Cristina Nițu și Alexandru Dunca), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej (coordonator: prof. Daniela Țîra) și Clubul Copiilor Dej (coordonator: prof. Vasile Țîra).

Potrivit regulamentului concursului, echipele participante au susținut șase probe fiecare, pentru parcurgerea cărora au trebuit să facă dovada unor serioase cunoștințe teoretice și competențe practice în fața profesorilor evaluatori.

În urma punctajului obținut, pe primele trei locuri s-au clasat echipajele de la: Școala Gimnazială Nr. 1 Dej (I), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej (II) și Clubul copiilor Dej (III). Celelalte echipe participante au obținut, câte o mențiune. Premiile au fost acordate de firmele „Total Itech” (prin doamna Haranguș Dana) și „Gențiana” (prin doamna Pocol Alina) în timp ce masa participantilor a fost asigurată de către Primăria Dej si firmele S.C.Alerad (dl. Ciaca Radu) și S.C. Hara Servcom SRL (doamna Haranguș Claudia).

La finalul acestei prime ediții a concursului „Electronica pentru toți” se poate spune că implicarea elevilor a fost pe măsura așteptărilor, atmosfera din curtea și din sala de examinare a Clubului Copiilor din Dej fiind de-a dreptul „electrizantă”!

De altfel, potrivit directorului instituției, prof. Vasile Țîra: „Concursul a apărut ca o necesitate determinată atât de interesul manifestat de elevi pentru activități practice de acest gen, cât și de faptul că există un număr mare de firme specializate la noi în țară, interesate de descoperirea, atragerea și specializarea tinerilor în domeniul electronicii. Or, formarea acestora poate începe încă din gimnaziu, prin atragerea elevilor în activități științifice legate de acest domeniu”.

De notat de asemenea că, datorită colectivului inimos de cadre didactice care-și desfășoară activitatea în cadrul Clubului Copiilor din Dej, instituția a fost de-a lungul anilor gazda și organizatoarea a numeroase evenimente (concursuri, festivaluri, proiecte locale, județene, interjudețene și naționale) destinate elevilor pasionați în diverse domenii: artă, sport, știință.

M. Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*