Delegația Școlii „Avram Iancu”, la o reuniune Erasmus în Spania

Delegația Școlii „Avram Iancu”, la o reuniune Erasmus în Spania

În cadrul parteneriatului strategic „Developing trans and inter curricular skills for 21-st century”, derulat prin programul „Erasmus+”, echipa de proiect a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Dej a fost implicată într-o nouă reuniune internațională care s-a desfășurat în Almeria, Spania (6-11 mai). La reuniune au participat 19 cadre didactice și 17 elevi din Grecia, Italia, Polonia, România, Spania și Turcia.

Întâlnirea, găzduită de El Centro de Educación Infantil y Primaria – San Luis (CEIP), a avut ca activitate centrală conferința cu tema „Learning non conventional” concepută pentru promovarea tehnicilor de învățare moderne și pentru a încuraja schimbul de bune practici între participanții la proiect și alți membrii ai comunității educaționale locale si regionale.

În cadrul conferinței, eleva Mădălina Rafa a prezentat un material despre promovarea exemplelor de bună practică din școala dejeană, axându-se în special pe evenimentul de învățare experimentală trans si inter curriculară „Festivalul Științific”, iar colectivul de profesori format din directorul școlii prof. Daniela Herineanu, coordonatorul proiectului, prof. Diana Rafa și prof. Laura Câmpean au susținut o lucrare despre învățarea trans și inter curriculară în contextul noilor schimbări din curriculum-ul școlar promovat de învățământul românesc.

Potrivit declarației delegației dejene: „o astfel de experiență didactică este întotdeauna semnificativă pentru școlile participante, implicând acțiuni de învățare diverse, pe lângă tema centrală a reuniunii. Și în acest caz organizatorii au dovedit competență și rigurozitate în promovarea actului educațional prin activități de lucru pe grupe internaționale de elevi, ateliere de robotică, ateliere de promovare a identității culturale, momente de sporire a coeziunii grupului internațional de elevi, activități sportive, excursii de documentare și momente de reflexive”.

„Perioada de o săptămână a trecut repede pentru membrii echipei de proiect lăsând în suflete amintiri unice, prietenii frumoase și dorința exprimată de a candida la un nou proiect de cooperare în aceeași echipă internațională” – au mai precizat participanții școlii dejene la această reuniune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*