Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

În perioada 29 iunie – 1 iulie a.c., efectivele Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea principalelor cauze de producere a evenimentelor rutiere.

Potrivit comunicatului remis presei, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier. Indisciplina participanţilor la traficul rutier a impus aplicarea a 171 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost reţinute 17 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce (12 dintre acestea pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului) şi au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare.

Astfel, în perioada menționată, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin şi cei din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală au desfăşurat acţiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice pe raza de competenţă.

O atenţie deosebită a fost acordată activităţilor specifice derulate în zona de desfăşurare a manifestărilor publice, pentru prevenirea incidentelor, faptelor antisociale în zone cu public numeros.

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pentru respectarea legislaţiei rutiere şi prevenirea evenimentelor în trafic. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 64 de persoane şi au fost controlate 52 de autovehicule.

Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 13 sancţiuni contravenţionale, 11 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, conform OUG 195/2002. De asemenea, au fost constatate 3 infracţiuni în flagrant delict şi au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 2 permise.

La data de 1 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică cu ocazia organizării şi desfăşurării Târgului de la Bonţida.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificaţi 41 de agenţi economici, au fost legitimate 82 de persoane şi au fost verificate 34 de autovehicule.
Neregulile constatate de către poliţişti au impus aplicarea a 21 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 3 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind activităţi de comerţ ilicite, 3 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform Legii 61/1991 şi 5 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, conform OUG 195/2002.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat, în data de 30 iunie a.c., în pieţele agroalimentare Mihai Viteazu şi Mărăşti, în vederea menţinerii unui climat de siguranţă publică, prevenirii şi combaterii infracţiunilor stradale.

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pe linie rutieră. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 57 de persoane şi au fost controlaţi 17 comercianţi, persoane fizice sau juridice.

Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 pentru tulburări ale ordinii şi liniştii publice, 3 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, conform OUG 195/2002, şi 9 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind comerţul ilicit. Alte 8 sanţiuni au fost aplicate pentru diverse încălcări ale legislaţiei în vigoare. De asemenea a fost constatată o infracţiune în flagrant delict.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*