Neversea, Electric Castle și Celtic Transilvania, festivalurile lunii iulie

Neversea, Electric Castle și Celtic Transilvania, festivalurile lunii iulie

Festivalul Neversea va avea loc, între 5 şi 8 iulie, pe plaja Modern din Constanţa. Din lineup-ul celei de-a doua ediţii fac parte Armin Van Buuren, Steve Aoki, Scooter, Chase & Status şi DUB FX. Preţul unui bilet pentru o zi costă 247,5 şi 275 de lei, iar un abonament pentru patru zile, 494 de lei.

Plaja, unde pentru 4 zile și 4 nopti timpul își pierde din puteri, se va transforma într-un loc fantastic, iar participanții vor deveni personaje care vor călători în timp alături de cei peste 200 de artiști care vor urca pe scenele amplasate pe plaja Neversea. Fanii festivalului vor avea la dispoziție un compas gigantic care îi va călăuzi pe mare, cuburi magice care le pot îndeplini dorințe, bărci parametrice dar vor face cunoștință și cu vietățile marine prietenoase.

Peste 4 000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului, dintre care peste 500 sunt voluntari.

În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 250 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 20 metri înălțime, peste 80 de metri baza și o creștere de peste 30 la sută a ecranelor led și a efectelor speciale.

Damian Marley, London Grammar, Groove Armada şi Wolf Alice se numără printre cele peste 90 de nume incluse pe afişul ediţiei de anul acesta a festivalului Electric Castle, care va avea loc în perioada 18 – 22 iulie, pe domeniul Castelului Banffy din judeţul Cluj. Biletele pentru o zi costă 149 şi 189 de lei, iar abonamentele au preţuri cuprinse între 469 şi 999 de lei, cu camping inclus.

Venirea lui Damian Marley la Electric Castle este o premieră pentru piața muzicală din România.

Un show cu acrobați la trapez, plutind în aer printr-o ploaie de confeti, într-un spațiu umplut de instalații bizare, s-ar putea să fie o experiență unică pentru toți participanții la festival. „Elrow” este, în acest moment, cel mai revoluționar concept de party dezvoltat în festivalurile din Europa, cu un lung șir de premii primite în ultimii ani. Britanicii care implementează show-urile Elrow nu fac economie la nimic: artiști, DJ, efecte speciale – toate sunt fără limită timp de 5 ore, cât durează petrecerea.

Discul de Aur, Discul de Platină si Dublu Disc de Platină, primele locuri in cele mai cunoscute topuri din lume, Netsky este superstarul drum and bass ce revine la Bonțida în 2018. După show-ul de acum 3 ani, DJ-ul și producătorul belgian a continuat să-și crească notorietatea cu fiecare nouă piesă pe care a lansat-o, precum și prin colaborările cu nume ca Lost Frequencies sau Digital Farm Animal.

Fiți siguri că nu ratați la Electric Castle Dubioza Kolektiv, cei mai efervescenți cetățeni ai Bosniei, Cancer Bats, un hardcore punk venit tocmai din Canada, sau carismaticii olandezi de la Kriss Kross Amsterdam. Nastia, DJ-ul ucrainean îndrăgostit de jazz și Fakear, artist foarte popular în Franța, apar și ei pe lista artiștilor confirmați.

Anul trecut, în total, în cele cinci nopţi de festival, peste 100.000 de participanţi din ţară şi străinătate au făcut să vibreze castelul de la Bonțida.

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzică folk, rock și metal.

Ediția a V-a a festivalului se desfășoară între 20-22 iulie 2018, la Băile Figa, lângă Beclean, în județul Bistrița-Năsăud. În fiecare dintre cele trei seri ale festivalului, iubitorii de muzică rock vor avea parte de concerte ale unor trupe sau artiști valoroși.

Pe lângă activitățile demonstrative și interactive, un loc important îl ocupă și activitățile concertistice grupate pe genuri muzicale (folk, celtică și rock), activități cărora li se vor alocă câteva ore în fiecare seară a festivalului. Concertele vor fi susținute de artiști ai genurilor alese, din România și din străinătate, invitați pe criterii valorice.

Artiștii aleși să concerteze la ediția 2018

IRDORATH (Belarus) – fantasy folk – una dintre trupele în vogă în Europa, invitați permanenți la marile festivaluri de profil
ALTAR OF OBLIVION (Danemarca) – maeștrii danezi ai genului epic doom metal
PLEMYA (Belarus) – experimental etno metal – trupa descoperită și lansată la ediția 2017 a festivalului celtic, în prezent cea mai în vogă trupa pe segmentul genului
VRANI VOLOSA (Bulgaria) – cea mai titrată trupa din Europa a genului pagan metal
SELFISH MURPHY (România) – celtic punk – trupa românească care da lecții de muzică celtică chiar și irlandezilor
BEAUTY AND THE RAT (România) – alternative/grunge
ERA DIVINĂ (România) – simfonic metal
AETHER (Polonia) – melodic death metal – trupa descoperită și lansată la ediția 2017 a festivalului
HTETHEMETH (România) – experimental metal – ceam mai originală trupa din România, a reprezentat țara noastră la vestitul festival Wacken din Germania
ZNICH ( Belarus) – folk metal – o trupa cu peste 20 de ani vechime, maeștrii folk metalului din Belarus
HAMYRIS (România) – melodic death metal- trupa descoperită și lansată în 2016 la festivalul celtic
SYN ZE ȘASE TRI (România) – simfonic black metal – cea mai titrată trupa e genului din România. Pe ultimul lor album au fost invitate să cânte cele mai mari nume ale scenei rock din România, Nicu Covaci, Kempes, Aura etc.
CORBU (România) – etno rock; OPEN ACCES (Polonia) – simfonic folk metal
NIBURTA (Ungaria) – folk core metal – cea mai titrată trupa a genului din Ungaria
HOK-KEY (Belarus) – folk metal – alături de Znich sunt considerați părinții folk metalului din țara lor
ANDREW MCGUINNES (Irlanda) – irish folk rock – politician și rocker în același timp, a fost primarul orașului Kilkenny și unul dintre cei mai înfocați promoteri ai României în străinătate. Andrew va fi la a patra lui prezența în cadrul festivalului celtic
HIRAETH (România) – melodic death metal
THERMAL FAULT (România) – heavy metal
VERONICA FIZESAN (România) – simfonic/opera metal – prim soprana a Operei Române din Cluj, Veronica va pregăti special pentru festivalul celtic câteva bijuterii ale genului metal într-o altă manieră interpretativă
CELTIC FAIRIES (România) – lied/opera/rock/metal – proiectul este un duet între Veronica Fizeșan, soprană a operei din Cluj și Gina, membră a Asociației Celtic Transilvania și vocalistă în trupa black metal Ethernus
AN THEOS (România) – folk metal – pionierii genului în România
SYMPHRESS (România) – progressive rock
GAV (România) – heavy metal – tTrupa tânăra din Cluj, descoperită și susținută de Asociația Celtic Transilvania
TENEBRES (România) – black/gothic metal
AEON SUN (România) – Gothic/Black metal

monitoruldecluj.ro și celtictransilvania.ro

Foto: Daniel Răzvan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*