Peste 1.500 de medici dentiști s-au alăturat campaniei de educare cu privire la igiena orală „Zâmbește România”. Aceștia oferă consultații gratuite în cabinetele lor și, în unele cazuri, detartraje gratuite. Programul acoperă deja 41 de județe, cu 10 mai mult față de campania de anul trecut.
Într-un clasament pe județe, după București (lider natțional cu 287 medici înscriși), pe locul doi este județul Cluj, cu 217 medici inscrisi, apoi Dolj, cu 127 medici. În top 5 au intrat și județele Bihor, cu 110 medici și Brașov cu 101 medici.
Potrivit medicilor stomatologi, 81% dintre români suferă de sensibilitate dentară şi afecţiuni gingivale, avertizează specialiștii în domeniu. În ciuda numărului mare de români afectați, potrivit studiilor, cei mai mulți dintre aceștia nu folosesc produse de igienă orală specializate, fie pentru că nu percep simptomele ca aparținând unor afecțiuni, fie pentru că le acceptă şi atunci evită mâncărurile care le produc disconfort. Statisticile mai arată că segmentul terapeutic (sensibilitate dentară și afecțiuni gingivale) a reprezentat astfel, în anul 2017, doar 23% din totalul de pastă de dinți achiziționată. „Nu trebuie să neglijăm sensibilitatea dentară și sângerările gingivale, căci, în timp, acestea se pot agrava. În cazul sângerărilor gingivale lăsate netratate, se poate ajunge chiar la pierderea dinților“ a declarat general manager, GSK Consumer Healthcare, România și Balcani, Sylwia Piankowska.
După 6 ani de mesaje educaționale adresate copiilor și adolescenților, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare lansează campania Zâmbește România, făcând trecerea naturală către comunicarea cu adulții și insuflarea unui grad mai mare de responsabilitate pentru un zâmbet sănătos. „Ne bucurăm să vedem rezultate încurajatoare și să aflăm că audiența noastră, formată până acum din copii și adolescenți, și-a însușit regulile elementare de igienă orală. În acest an ne orientăm atenţia asupra părinților lor şi adulţilor în general, întrucât datele arată că 81% dintre români suferă de probleme ce țin de sensibilitatea dentară și afecțiunile gingivale. Această incidenţă este cea mai mare din ţările Europei Centrale şi de Est analizate, de aceea e vital să facem un pas strategic și să comunicăm cu adulții despre aceste probleme orale specifice, încercând să le insuflăm un grad mai mare de responsabilitate pentru zâmbete sănătoase pe întreg parcursul vieţii lor“, a precizat Sylwia Piankowska.