Ministrul Educației, în criză de Limba Română

Ministrul Educației, în criză de Limba Română

Educația rămâne în criză. Exemplul cel mai bun vine chiar de la onor ministrul Educației. Grăbit să se laude pe o parte cu realizările ministerului, oficialul a făcut câteva greșeli gramaticale pentru care nu ar fi obținut o notă prea bună la Limba Română. “Manualele şcolare este un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei“, a afirmat plin de importanță Valentin Popa. Cauzată de grabă sau nu, eroarea a fost urmată de o alta. La fel de impardonabilă. Referindu-se la manualele școlare, ministrul a afirmat că „în acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă editarea și drepturile de autor”.

Dincolo de greșelile sale, ministrul a ținut să anunțe că anul acesta vor beneficia de manuale şcolare peste 500.000 de elevi din clasele I-VI, la 63 de discipline. „Există la editura didactică 105 titluri noi, din care, în premieră, sunt 40 de traduceri în limbile minorităţilor din România pentru un număr de 2,6 milioane de exemplare”, a declarat Popa.

De asemenea, Valentin Popa a mai menţionat că în noul an de învăţământ peste 500.000 de elevi vor beneficia de manuale noi. Ministrul învăţământului a mai precizat că manualele pot fi văzute online pe site-ul www.manuale.edu.ro, precizând că sunt frumoase însă “puţin cam încărcate”.

El a mai afirmat că România are o criză de scriitori de manuale, iar cărţile şcolare de limba engleză lipsesc, și crede că a găsit soluția.

„Am dori ca în toamnă să avem un simpozion, o conferinţă, un grup de lucru în care să încercăm să instruim cât mai multe cadre didactice pentru a putea elabora manuale şcolare, deoarece avem o criză de scriitori de manuale. De exemplu, încă avem o lipsă a celor de limbă engleză. Nu am primit manuscrise suficiente care să se califice pentru a avea manual de limbă engleză. Uimitor, dar aceasta este realitatea şi în general nu avem suficient de multe manuscrise astfel încât să avem pentru fiecare disciplină cel puţin trei manuale pe care să le oferim cadrelor didactice să fie alese pentru a fi tipărite. Sunt manuale, dar nu la toate disciplinele”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul primelor şase luni de conducere a instituţiei.

sursa: cotidianul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*