Un ultim omagiu adus artistului Dumitru Fărcaş

Un ultim omagiu adus artistului Dumitru Fărcaş

Sicriul cu trupul neînsufleţit al taragotistului Dumitru Fărcaş a fost depus, miercuri, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, unde sute de persoane au venit, cu flori, pentru a-şi lua rămas bun de la artist, informează AGERPRES.

Cei care au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu au putut urmări fotografii şi filmuleţe cu scene din viaţa lui Dumitru Fărcaş, cu amintiri din spectacolele sale. Lângă sicriul acoperit cu steagul tricolor şi păzit de o gardă de onoare a fost depus taragotul său.

Actorul Dorel Vişan s-a aflat miercuri printre cei care au venit să-şi ia rămas bun de la marele taragotist, despre care a spus că a fost un mare spirit, care trebuie apărat.

„Trăim într-o lume urâtă, care nu-şi mai cultivă valorile. Personalităţi şi oameni de seamă din toate domeniile nu sunt ascultaţi. De asta şi trăim aşa, în această mizerie morală. Aceasta este problema societăţii, una spirituală, iar Dumitru Fărcaş a fost un mare spirit care trebuia ascultat, propovăduit şi apărat”, a spus Dorel Vişan.

Primarul Emil Boc a fost şi el prezent miercuri, când a început perioada de priveghere a artistului. El a anunţat că va solicita Guvernului să acorde Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca numele lui Dumitru Fărcaş.

„Dumitru Fărcaş a fost un om care a împărtăşit din bunătatea şi talentul lui, ajutând pe alţii, a fost un om de mare caracter. Dumnezeu i-a dat un har, prin care să ne transmită nouă, tuturor românilor, simţământul ardelenesc, românesc, pur autentic şi pe care doar el putea să o facă prin taragot”, a spus Emil Boc.

În cursul serii de miercuri a avut loc o slujbă de priveghi, oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, însoţit de un sobor de preoţi. Tot IPS Andreicuţ va fi cel care va conduce, joi, slujba de înmormântare, de la ora 11,00, la Casa de Cultură a Studenţilor, după care cortegiul funerar va porni către comuna Groşi, judeţul Maramureş, unde, potrivit dorinţei lui Dumitru Fărcaş, va avea loc înhumarea.

Dumitru Fărcaş va fi înmormântat, cu onoruri militare, trupul neînsufleţit al artistului urmând să fie depus într-un cavou construit în spatele casei părinteşti. Autoritățile comunei au declarat presei că, sătenii din Groși se vor îmbrăca în straie populare pentru a-l coduce pe ultimul drum pe Dumitru Fărcaș.

Foto: clujulcultural.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*