de Sorin Avram. Dacă ar fi fost cu adevărat preşedintele României şi nu doar un participant la mitingurile neautorizate, Klaus Iohannis ar fi făcut o declaraţie la Palatul Cotroceni în care ar fi condamnat violenţele din centrul Capitalei, în ansamblul lor, şi ar fi făcut o invitaţie la calm. Însă, soţul lui Carmen Iohannis, cel veşnic aflat în vacanţă, a ales varianta Facebook: „Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”.
Cum Klaus Iohannis s-a plasat clar de o anumită parte a baricadei, nesinchindu-se de ce scrie în Constituţie, şi anume că rolul preşedintelui este acela de a fi mediator între stat şi societate, acesta ar trebui suspendat din funcţie. Deci, pentru reacţia sa după violenţele de vineri seară, dar şi pentru alte făcute şi nefăcute. Însă, suspendarea acum a preşedintelui României ar însemna declanşarea unui război civil cu consecinţe greu de anticipat.
Chiar dacă ne aflăm în plină vară, bulgărele de zăpadă a început să se rostogolească şi să devină din ce în ce mai mare în drumul său către Palatul Victoria şi către sediul PSD din Kiseleff, nr. 10.
Decăderea PSD a început atunci când partidul, la adăpostul unei majorităţi confortabile, s-a apucat să modifice legile Justiţiei noaptea, ca hoţul.
PSD nu a înţeles niciodată cât de importantă este relaţia cu cancelariile occidentale, ori dacă a înţeles nu a ştiut să se apropie de acestea.
PSD nu a priceput care este adevărata forţă a reţelelor de socializare, considerând că prezenţa sa permanenentă la cele două-trei televiziuni de casă este suficientă.
PSD a căscat şi mai multe prăpastia dintre bugetari şi angajaţii din sistemul privat. PSD a tot luat din banii făcuţi de privaţi şi a tot pus în traista bugetarilor, spre nemulţumirea celor cărora muncesc până la curge sânge din nas pentru a putea câştiga cât câştigă un frecător de mentă angajat pe pile la primărie ori la minister.
Pentru PSD nu există decât două categorii de români: bugetarii şi pensionarii, spre nemulţumirea celor care produc atât în ţară, cât şi în străinătate.
PSD nu a mişcat economia prin investiţii majore, mulţumindu-se doar să prezinte nişte proiecte pe hârtie care se vor face naiba ştie când.
PSD a promovat tot felul de piţipoance şi de piţiponci prin Guvern şi prin instituţiile subordonate acestuia, umflând pentru asta schemele de personal şi secătuind bugetul de stat, care şi-aşa nu dădea pe-afară.
PSD a pus în fruntea Guvernului o femeie care nu ştie să se aranjeze, să se îmbrace, să calce şi să vorbească. Curios, pentru că, din câte s-a văzut, PSD se pricepe la femei. Cel puţin liderul partidului se pricepe. Şi a vrut să demosntreze asta aducându-şi iubita mult mai tânără decât el la congresul partidului şi proţăpind-o în primul rând, ca să crape de ciudă colegii de partid şi telespectatorii.
PSD are strategi slabi, care gândesc cu mintea bugetarului şi a pensionarului, şi nu cu cea a populaţiei active.
PSD nu a înţeles nimic din episodul „Colectiv” şi s-a culcat pe o ureche, aşteptând să fie trezit doar la alegerile la termen.
Klaus Iohannis şi instituţiile de forţă care-l ţin în braţe au lucrat cu materialul clientului. Şi material au avut, slavă Domnului.
Aşa cum spuneam, Klaus Iohannis nu poate fi urnit din loc. Totodată, gradul de tesniune din societate a ajuns la cote maxime. Singura soluţie nu o reprezintă o nouă revoluţie, ci retragrea PSD de la putere. La pachet ar trebui să vină şi demisia lui Liviu Dragnea de la şefia partidului. PSD, care a primit puterea pe mână şi nu a ştiut ce să facă cu ea din cauză că este şi fricos, şi slab pregătit, şi arogant, trebuie să părăsească guvernarea astăzi, şi nu mîine sau poimâine. Asta, dacă pricepe semnalele pe care le-au transmis Strada şi Palatul Cotroceni, dacă înţelege că meciul e pierdut şi dacă are un dram de responsabilitate.
cotidianul.ro