Campania World Cleanup Day, în 15 septembrie!

Campania World Cleanup Day, în 15 septembrie!

Consiliul Județean Cluj și „Let`s Do It, Romania!” au anunțat lansarea campaniei de curățenie World Cleanup Day, care își propune ca, în data de 15 septembrie, să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum.

La nivel internațional, obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului „pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate”. În România se dorește mobilizarea a un milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup.

Partenerii instituționali sunt, la nivelul județului, Consiliul Județean Cluj, iar în țară – Ministerul Mediului, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România. De asemeni, 50 de companii sprijină inițiativa, iar la nivelul societății civile, 56 de organizații neguvernamentale și grupuri civice, reunind zeci de mii de copii, tineri și adulți implicați și sute de mii de beneficiari și-au asumat împreună susținerea Zilei de Curățenie Națională, prin memorandumul semnat în luna iulie.

Voluntarii mobilizați în 15 septembrie vor curăța deșeuri a căror cartare sau identificare se va realiza cu aplicația de mobil World Cleanup. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cei care contribuie la Harta Deșeurilor pot câștiga premii în valoare de 17.250 de lei, precum laptop-uri, smartphone-uri și o excursie pentru două persoane în țară. Cartarea se va încheia în data de 2 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*