Românii cheltuie puțin pentru vacanțe

Românii cheltuie puțin pentru vacanțe

România se află pe locul doi în topul ţărilor unde se cheltuieşte cel mai puţin pentru un sejur (puţin peste 124 de euro/persoană), ultimul stat din clasament fiind Letonia cu 107 euro/persoană, arată un raport publicat de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene.

La polul opus se află Luxemburg, unde rezidenţii de acolo ajung să plătească până la 768 de euro pentru un sejur, Malta cu 646 de euro pe persoană şi Austria, unde rezidenţii ajung să scoată din buzunare până la 607 euro pe persoană pentru un sejur. Potrivit datelor centralizate de Eurostat, în 2016, durata şederii în unităţile de cazare luată în calcul pentru acest studiu a fost de o noapte sau mai mult, pentru timpul petrecut cu familia şi prietenii într-o staţiune.

În România, un sejur într-o unitate de cazare de pe litoralul românesc sau la munte poate ajunge să coste până la 500 de lei cu mic dejun inclus (fără rezervare prealabilă sau booking). În medie, în UE, rezidenţii au cheltuit aproximativ 336 de euro per călătorie în 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*