Acţiune caritabilă a Protopopiatului Ortodox Gherla

Acţiune caritabilă a Protopopiatului Ortodox Gherla

La fiecare sfârşit de vară, în municipiul Gherla ne-am obişnuit să consemnăm acţiunile caritabile iniţiate de Protopopiatul Ortodox. Conform tradiţiei, în ajunul unui nou an de învăţământ are loc campania umanitară “Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”.

Ajunsă deja la ediția a VI-a, această acţiune umanitară a luat fiinţă din constatarea că, în localitate şi în împrejurimile oraşului, un număr semnificativ de copii se confruntă, în familiile lor, cu greutăţi financiare și nu au posibilitatea achiziționării unui ghiozdan și a rechizitelor. Din această cauză, din păcate, mulți dintre ei abandonează școala.

Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla, și Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Gherla (preot protopop Paul Iulian Isip) urmăresc și în noul an școlar ajutorarea elevilor proveniți din familii nevoiașe. În acest sens, prin proiectul socio-educativ „Sfântul Stelian”, 15 elevi din ciclul primar vor beneficia în fiecare zi, de luni până vineri, de o masă caldă și suport educațional necesar dezvoltării lor armonioase din punct de vedere intelectual și spiritual. Proiectul acoperă doar o mică parte din problemele care există și ajută un număr redus de copii. În evidențele biroului de asistență socială figurează aproximativ 90 de copii care vor începe școala fără să aibă posibilitatea să-și cumpere un ghiozdan și rechizite care să le faciliteze, astfel, accesul la învătătură.

În sprijinul lor vin creştinii gherleni pentru al șaselea an consecutiv, demarând campania „Un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”. Implicarea fiecăruia dintre locuitorii municipiului Gherla poate însemna o rază de speranță pentru o întreagă familie, spiritul de comunitate reușind să facă minuni într-o societate cu nevoi.

Toți cei care doresc să se implice în acest proiect pot dona, până în 5 septembrie, suma de 80 lei sau un ghiozdan complet echipat, la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla, din strada 1 Decembrie 1918 nr. 31.

O iniţiativă lăudabilă a Protopopiatului Ortodox Gherla, ca de altfel toate iniţiativele umanitare derulate pe tot parcursul acestui an.

sz.cs/ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*