Farmaciile care vând medicamente prea scumpe vor risca amenzi de până la 100.000 de lei

Farmaciile care vând medicamente prea scumpe vor risca amenzi de până la 100.000 de lei

Modificările privind funcționarea farmaciilor, aduse de Ordonanța Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, apărute în Monitorul Oficial, Partea I nr. 735 intră în vigoare din 23 septembrie 2018.

Potrivit ordonanței: „Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei și anularea autorizației de funcționare, următoarele fapte: a) eliberarea de medicamente de către unitatea farmaceutică în lipsa aprobării preţului de producător de către Ministerul Sănătății, în conformitate cu prevederile legale, cu excepția situației neaprobării prețului în termenul legal; b) practicarea de către unitățile farmaceutice a unor prețuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de către Ministerul Sănătăţii.”

Prin urmare, o farmacie care va vinde medicamentele la prețuri mai mari decât cele aprobate de minister vor risca amenzi între 50.000 și 100.000 de lei, dar și anularea autorizației de funcționare.

Farmaciile vor putea să vândă medicamentele numai după ce ministerul aprobă prețul de producător, cu excepția situației când se trece peste termenul-limită în care prețurile ar fi trebuit aprobate. În acest din urmă caz, farmaciile vor putea vinde fără să riște sancțiunile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*