Femeile social-democrate se școlează, la Mamaia

Femeile social-democrate se școlează, la Mamaia

Organizația Femeilor Social Democrate organizează în perioada 30 august – 1 septembrie 2018, la Pavilionul Expozițional din Mamaia, Școala Politică de Vară a OFSD, unde vor avea loc o serie de prezentări și dezbateri privind contribuția femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918, precum și importanța preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Organizatorii spun că vor avea loc o serie de prezentări și dezbateri privind contribuția femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918, precum și importanța preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

„Ne aflăm în fața unui moment marcant pentru societatea românească, 100 de ani de la Marea Unire. Putem afirma că s-au depășit toate prejudecățile și stereotipurile de gen, care pentru multă vreme au afectat prezența femeilor în funcții publice. PSD, prin susținerea accesului femeilor în politică, continuă eforturile istorice ale acestora de a se implica în administrația statului, eforturi începute cu mai bine de 100 de ani în urmă. PSD a demonstrat prin nominalizările doamnelor care ocupă funcții la nivel central și local că în acest partid femeile se pot manifesta cu încredere în politică și se pot bucura de susținerea propriilor colegi și simpatizanți. PSD este primul partid din România care a adoptat principiul parității de gen la nivelul structurilor sale de conducere. În același timp, Partidul Social Democrat are cele mai multe femei în Parlament, cele mai multe femei în funcțiile de consilier local sau consilier județean, prima femeie primar general din istoria Bucureștiului și prima femeie premier din istoria României.
Eu cred că se pot găsi femei competente care să poată ocupa astfel de funcții în toate partidele politice. Îmi vine greu să cred că doar în PSD există astfel de femei care merită să activeze în structurile de conducere ale unui partid. Nu am susținut niciodată și nu susțin nici acum că a fi femeie este o condiție suficientă pentru a ocupa o anumită funcție de conducere. Nu acesta trebuie să fie criteriul de promovare în funcții, ci competența și calitățile personale ale fiecăruia. În același timp însă, am susținut tot timpul și susțin și acum că a fi femeie nu trebuie să fie o piedică pentru a accede în astfel de funcții. De aceea, e important ca bărbații din celelalte partide să se desprindă de prejudecăți și să prevadă în statutul lor principiul parității de gen, așa cum a făcut PSD”, a declarat președintele OFSD, Rovana Plumb.

PROGRAM EVENIMENT

JOI – 30 AUGUST

Ora 16:00 – 16:15 – Deschiderea lucrărilor – Discurs Rovana Plumb, președinte OFSD, ministru MFE
Ora 16:30 – 18:00 – Susținere prezentare cu tema: „Președinția Consiliului Uniunii Europene, Oportunități și perspective” – Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte Parlamentul European

Vineri – 31 AUGUST

Ora 10:30 – 12:30 – Prezentare de carte cu tema „Femeile românce și Marea Unire de la 1918, a volumului „Eroinele României Mari. Destine din Linia Întâi”
Vorbitor: autor prof. univ. dr. Adina Berciu sau reprezentant editură
Ora 15:00 – 17:30 – CONTEXTUL POLITIC NAȚIONAL ȘI EUROPEAN ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI cu partiparea Președintelui PSD și Președinte al Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și a Președintelui Executiv PSD și Prim-ministru doamna Viorica Dăncilă, și a celorlalți lideri PSD

Sâmbătă – 1 SEPTEMBRIE

Ora 10:00 – 12:00 – Dezbatere „Politici publice de promovare a sănătății mamei și copilului în Guvernarea PSD 2017-2018”
Gabriela Coman, președinte ANPDCA

Ora 15:00 – 16:30 – Prezentare „AGENDA OFSD 2019: Propuneri de acțiuni și evenimente pentru pregătirea alegerilor europarlamentare și prezidențiale”
Expunerea activităților care să fie realizate de fiecare Organizație Județeană a Femeilor Social Democrate
Consultarea OFSD cu privire la modul de implementare a tipurilor de acțiuni propuse;
Vorbitor: Maria Lazăr, secretar OFSD
Ora 16:30 – 17:00 – Dezbateri finale și concluzii. Închiderea lucrărilor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*