Majoritatea europenilor nu mai vor „ora de vară”

Majoritatea europenilor nu mai vor „ora de vară”

Ora de vară ar putea deveni istorie în Uniunea Europeană. Un sondaj online arată că peste 80% dintre cetățenii Uniunii sunt în favoarea renunţării la practica prin care ceasurile se dau înainte cu o oră, în ultima duminică din luna martie şi cu o oră înapoi în ultima duminică din octombrie.

La sondajul derulat în perioada 4 iulie – 16 august au luat parte 4,6 milioane de respondenţi, dintre care 3 milioane au fost din Germania. Votul vine ca urmare a unei rezoluţii din Parlamentul European în care s-a cerut reevaluarea regimului de schimbare orar.

Comisia Europeană a descoperit că economiile de energie produse de trecerea la ora de vară sunt mici. În schimb, mulţi cetăţeni din cele 28 de state membre se plâng de efectele negative ale trecerii la ora de vară asupra bioritmului lor.

Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc, va informa comisarii în legătură cu rezultatele săptămâna aceasta şi va redacta un raport oficial înaintea consultărilor cu Parlamentul European şi cu alte părţi relevante, conform unui purtător de cuvânt al Comisiei.

Trecerea la ora de iarnă are loc în fiecare an în ultima duminică din luna octombrie. În 2018 trecem la ora de iarnă în data de 28 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*