Bugetul „merge mai departe”. Rectificare fără avizul CSAT

Bugetul „merge mai departe”. Rectificare fără avizul CSAT

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, de miercuri, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, precizând că a fost îndeplinită obligaţia de a cere avizul CSAT.

Viorica Dăncilă a susţinut că sunt asigurate fondurile necesare pentru funcţionarea tuturor instituţiilor statului.

„Soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Ne-am îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.
Ea a spus că a primit ”cu uimire” declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis în care a anunţat suspendarea şedinţei CSAT.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să să elaboreze un nou proiect.

Premierul a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT de marţi.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, joi, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018.

Pe de altă parte, tot miercuri, Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, că Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Teodorovici a mai spus că, având în vedere că premierul Viorica Dăncilă se va afla joi în vizită în Spania, la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis vor merge el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit News.ro.

foto: wall-street.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*