Războiul rozelor!

Războiul rozelor!

Războiul total dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea cutremură din temelii principalul partid de guvernământ. În timp ce primarul Bucureștiului nu mai contenește cu acuzațiile de o gravitate extremă, Liviu Dragnea o „sapă“ în tăcere. Totul se joacă cu demisia Gabrielei Firea pe masa.

Aceasta a anunțat, ieri, că poate să renunțe la funcțiile din cadrul formațiunii și că nu ar avea nicio problemă dacă ar rămâne un simplu membru PSD, anunță NAȚIONAL. „Nu m-am coalizat cu nimeni, nu fac parte din nicio “gașcă”, din nicio grupare de rezistenți din PSD (…) am spus un punct de vedere argumentat, după ce am discutat cu dl Dragnea toate aceste subiecte de mult timp, dar fără ecou”, a afirmat Firea.

De altfel, Gabriela Firea spune că a mai fost la un pas să-și dea demisia de la Primăria Generală și din toate funcțiile din partid. Totul s-a întâmplat anul trecut, când Liviu Dragnea a vrut să taie 40% din bugetul primăriei, anunță ANTENA3. „Prima tensiune dintre mine și Liviu Dragnea a fost la bugetul de la sfârșitul anului trecut, pentru că a vrut să taie aproape jumătate. I s-a propus acest lucru de către unii consilieri și domnia sa agrease politic și, după intervenție mea aș spune chiar în forță, cu demisiile pe masă din toate funcțiile – vicepreședinte la nivel național, președinte PSD București…“

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că în ultimele zile preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar fi „vândut” mai multor persoane funcţia de preşedinte PSD Bucureşti, adăugând totodată că se aşteaptă ca acesta „să scoată la licitaţie” şi funcţia de primar general.

„În ultimele zile, domnul Dragnea a vândut poziţia de preşedinte PSD Bucureşti mai multora. Mă mai aştept să o scoată la licitaţie şi pe cea de primar general. Numai că aici e un pic mai greu”, a precizat Firea. Surse din PSD au declarat pentru CURENTUL că Dragnea îl susține pe Șerban Nicolae pentru funcția de președinte PSD București, funcție ocupată interimar de Gabriela Firea.

Dar Dragnea nu negociază doar funcția de președinte PSD București. Firea, citată de ADEVĂRUL, a spus că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a dat până acum Ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere pentru că a vrut să aibă “o monedă de schimb cu lume importantă”. Edilul spune că Ordonanţa va fi emisă când Dragnea va avea nevoie, altfel “rămâne fără acest mic obiect de şantaj”.

„Dacă dorea domnul Dragnea să dea amnistie şi graţiere, dădea, dar nu a dat-o pentru că a vrut să aibă această monedă de schimb cu lume importantă şi cu oameni care au aşteptat şi aşteaptă în continuare. Probabil că o va da, dacă va avea nevoie, pentru că altfel rămâne fără acest mic obiect de şantaj. În cazul în care proiectul va fi unul neconsolidat juridic, va fi o fantezie, o greşeală, o eroare, o încropeală juridică, atunci colegii noştri care vor aviza aşa ceva, vor avea probleme, posibil, şi ei penale. Acel proiect nici la Monitor nu va ajunge, nu va funcţiona nici măcar o clipă”, a susţinut Gabriela Firea.

De asemenea, tot miercuri, într-o conferinţă de presă, Firea a susţinut că a fost lansată la adresa ei o „acuzaţie diabolică, transmisă în interiorul şi exteriorul ţării”, conform căreia ea s-ar fi transformat în purtătorul de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei, subliniind că acest subiect nu a fost discutat în PSD, ci doar de Liviu Dragnea cu câţiva apropiaţi, anunță ROMÂNIA LIBERĂ .

Ea a spus, în acest context, că nu este împotriva niciunei legi, dar că totul trebuie să fie în deplină legalitate, pentru ca PSD să nu treacă ruşinos prin istorie. „Nu mă voi opune niciunui proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu sunt de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun acum la cale”, a susţinut Firea.

COTIDIANUL constată că în acest caz atacul este direct. Sub centură sau în frunte, nu la funcție, nu la prieteni, ci direct la libertatea lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor EVENIMENTUL ZILEI, Dragnea preferă să o „lucreze” subteran pe Firea, evitând pe cât posibil o ciocnire fățișă, întrucât se teme atât de informațiile pe care primarul i le-ar putea răvărsa direct în cap, cât și de pierderea unei părți considerabile a susținerii mediatice.

Revista presei/ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*