ANSVSA, în atenția Parchetului General

ANSVSA, în atenția Parchetului General

Procurorii de la Parchetul General au cerut documente Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) referitoare la măsurile luate de instituție în cazul epidemiei de pestă porcină, au declarat surse din Parchet.

„Au apărut mai multe materiale în media care au prezentat interes și care au atras atenția asupra răspândirii bolilor la animale și pentru aceasta procurorul le-a evaluat și s-a sesizat din oficiu. Am primit apoi și un denunț. Este pe rolul secției de urmărire penală și criminalistică”, a declarat, vineri, procurorul general Augustin Lazăr.

Parchetul General a anunțat anterior că a deschis un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, urmând a fi efectuate cercetări in rem pentru infracțiunile de răspândirea bolilor la animale sau plante și neglijență în serviciu. Cauza a fost deschisă în urma unui denunț, dar și a unei autosesizări.

„La Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau plante, prev. de art.355 din Codul penal, și neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal. Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț”, au precizat reprezentanții Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*