Polițiștii, la datorie, la începutul noului an școlar

Polițiștii, la datorie, la începutul noului an școlar

Peste 7.000 de polițiști vor acționa astăzi, 10 septembrie, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Potrivit IGPR, în aceste zile, la nivel național, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

„Pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare a elevilor. Polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ. De asemenea, sunt identificate și controlate toate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor” – informează IGPR.

Totodată, IGPR face precizarea că, în noul an școlar, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative, orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare nonagresivă a conflictelor, precum și a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală și consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*