„Ziua Naţională de Curăţenie” în județul Cluj

„Ziua Naţională de Curăţenie” în județul Cluj

Numeroși copii și adulți din județul Cluj au participat sâmbătă, 15 septembrie, la „Ziua Naţională de Curăţenie”, campanie de ecologizare „Let’s Do It, România!”, organizată în scopul strângerii deşeurilor aruncate necorespunzător în arealele naturale.

La Turda, participanții la campanie au strâns gunoaie din Băile Sărate, Salina Turda, Ștrandul Durgău, malurile Arieșului, strada 22 Decembrie, strada Săndulești, Stadionul Municipal și parcurile din oraș, aceștia reușind să adune peste 230 de saci de deșeuri. Primarul Cristian Matei, prezent și el la acțiune, a ținut să le mulțumească participanților pentru exemplul de spirit civic de care au dat dovadă. „Mulțumim celor 1520 de persoane care s-au alăturat astăzi campaniei „#LetsDoItRomania” și care s-au implicat în curățarea zonelor cu probleme ale orașului. Este un număr foarte mare, iar implicarea voastră face diferența! Iubim Turda și ne dorim ca acest oraș în care trăim să fie unul curat, iar pentru asta depunem toate eforturile. Felicitări tuturor, ați făcut un gest extraordinar!”, a spus Matei.

La Dej, sute de voluntari au intervenit pentru ecologizarea zonelor Pădurea Bungăr, Mulatău, zone din Ocna Dej și dar și alte locații. „Felicitări tuturor pentru implicare și pentru mesajul transmis prin participarea la această acțiune”, a ținut să precizeze primarul Costan Morar.

Și la Gherla numeroși voluntari s-au mobilizat pentru înlăturarea gunoaielor din zona Pădurea Brădet, Pășunea 7 Cruci, Parcul Central și Zona Sărătura. De asemenea, angajaţi din administraţia publică, jandarmi, militari și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” au fost prezenți la „Ziua Naţională de Curăţenie”, organizaţi şi echipaţi cu saci de plastic şi mănuşi.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*