DEMOS, un nou partid de stânga, pe scena politică românească

DEMOS, un nou partid de stânga, pe scena politică românească

Partidul DEMOS s-a lansat oficial miercuri în spațiul comunitar „La firul ierbii” de pe Splaiul Unirii din București. Conducerea partidului, asumat de stânga, și-a prezentat principalele teme de interes, potrivit Vice: reducerea sărăciei, inegalităţilor şi privilegiilor ce macină societatea din interior şi o condamnă la instabilitate şi subdezvoltare”.

Structura de conducere este formată din doi purtători de cuvânt care îndeplinesc rolul de co-președinte, Diana Mărgărit și Claudiu Turcuș, secretarul general Claudiu Crăciun, un consiliu executiv (Andreea Curpăn, Roxana Păduraru, Oana Băluță, Mihai Ene, Paul Sandu, Andrei Panțu) și o comisie de etică (Victoria Stoiciu, Mihai Vasile și Tudor Ionuț).

”România are nevoie urgentă de un partid autentic de stânga care să lupte pentru reducerea inegalităților, accesul la servicii publice, dezvoltare economică sustenabilă, muncă și plată decentă. În ultimii 30 de ani, politicile partidelor aflate la guvernare au condus la adâncirea inegalităților economice și la creșterea polarizărilor sociale.Azi, PSD este un partid populist toxic, condus de persoane corupte, parte a unei oligarhii politice și administrative, în vreme ce PNL are un program politic antisocial, cu derapaje conservator-naționaliste. Ambele sunt lipsite de preocupare pentru dezvoltarea României. Ambele susțin un proiect de modificare a Constituției care este nedemocratic, inutil și costisitor”, arată partidul într-un comunicat de presă.

Demos se adresează şi alegătorilor PSD, a spus Claudiu Crăciun pentru RFI: „Ne adresăm şi alegătorilor PSD, dar şi alegătorilor altor partide. Noi credem că PSD-ul nu are o abordare doctrinară, nu are o abordare ideologică, pur şi simplu adună oameni care au interese foarte specifice în a accesa resurse în administraţia publică locală şi centrală”.

Sursa: Site-ul oficial DEMOS
foto: Tiberiu Farcaș

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*