„Recoltă bogată” pentru polițiștii de la transporturi

„Recoltă bogată” pentru polițiștii de la transporturi

Poliţiştii de la transporturi au întocmit, în ultima săptămână, peste 70 de dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale de 100.000 de lei, pentru nereguli depistate în zona staţiilor de cale ferată, a porturilor, pe rute feroviare şi navale, informează un comunicat de presă al IGPR transmis duminică presei.

Poliţiştii de la transporturi au patrulat în 397 de staţii de cale ferată şi peste 400 de trenuri de călători şi în 195 de alte zone – aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale. Pe timpul acţiunilor, au fost întocmite 75 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracţiunilor săvârşite – majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals şi uz de fals, contrabandă şi pescuit ilegal şi infracţiuni la regimul circulaţiei. Totodată, au fost identificate nouă persoane deţinătoare şi consumatoare de droguri, faţă de care au fost întocmite dosare penale. Au fost depistate în flagrant delict 49 de persoane, şase fiind reţinute, pentru 24 de ore, faţă de alte 11 dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de opt măsura controlului judiciar.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi au depistat nouă urmăriţi la nivel naţional sau internaţional, şapte minori lipsiţi de supraveghere, care au fost predaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament, şi trei persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţile spitaliceşti competente. Tot în cursul săptămânii trecute, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare şi s-au desfăşurat nouă acţiuni specifice pe linia comerţului ilegal, a siguranţei transporturilor, pe apă şi pe uscat, pe linia pescuitului ilegal şi a contrabandei. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 40.000 de lei şi au fost confiscate 634 kg de legume, 4,60 mc de material lemnos, bărci şi motoare de bărci, unelte de pescuit, 48 kg de peşte, 2.870 kg de fier vechi, 151.380 de ţigarete şi două autoturisme.

Pe 20 septembrie poliţiştii de la transporturi au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea furturilor din infrastructura feroviară, împreună cu reprezentanţi CFR, jandarmi şi poliţişti locali. Astfel, au fost efectuate 142 de controale economice la firme care colectează deşeuri şi 76 controale la societăţile de pază, în urma cărora au fost constatate opt infracţiuni şi aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 60.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4.842 kg de componente metalice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*