Alba Iulia: „Bucurie în mișcare” și un record  Guiness Book!

Alba Iulia: „Bucurie în mișcare” și un record Guiness Book!

Aproape cinci mii de persoane (4.807), majoritatea elevi, au stabilit, sâmbătă, 29 septembrie, la Alba Iulia, un record mondial, România intrând în Guinness Book cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni. În interior s-a alcătuit numărul simbol al acestui an: 100.

Evenimentul a avut loc în şanţul vestic al Cetăţii Alba Carolina. Organizatorii au anunţat, iniţial, că se aşteaptă la participarea a peste 7.000 de persoane. S-au înscris participanţi din 67 de localităţi din ţară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia. Autocarele din toate zonele istorice au început să sosească încă de dimineaţă, dar şi foarte mulţi locuitori ai judeţului Alba.

Participanţii au purtat pelerine închise, negre spre gri, iar ceilalţi pelerine albe. Cei din urmă s-au poziţionat în interior, pe conturul cifrei 100, în vreme ce restul participanţilor au umplut teritoriul din jurul lor, pe care era desenată harta României. La final, participanţii s-au folosit de şepcuţele primite pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.

Ei au stabilit un record mondial – The largest human image of a country/continent – şi datorită faptului că România sărbătoreşte anul acesta 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, oficialii Guinness World Records au permis introducerea acestui număr în interior, potrivit organizatorului, Ovidiu Neamţu. Vechiul record a fost stabilit în luna februarie, când peste 3.400 de oameni au format harta Myanmar-ului

Pentru a fi validat recordul, participanţii au fost nevoiţi, timp de cinci minute, să facă linişte, să stea pe cât posibil nemişcaţi şi cu glugile pelerinelor aşezate pe cap.

De asemenea, ei au primit la punctele de trecere şi şepci roşii, galbene şi albastre, iar înainte de validarea recordului au cântat imnul naţional, au strigat, la unison, oraşele din care provin şi şi-au pus şi luat de pe cap şepcile, simultan, formându-se un tricolor uman.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului „Bucurie în mişcare” de către Asociaţia 11even Cluj-Napoca, alături de Primăria Alba Iulia şi un lanţ german de hypermarket-uri. A fost ales oraşul Alba Iulia având în vedere importanţa istorică, fiind locul în care acum 100 de ani românii transilvăneni au stabilit unirea cu România.

Cu această ocazie la Alba Iulia a fost prezent şi fostul mare campion la caiac-canoe Ivan Patzaichin, care a declarat presei că acesta este un moment special, istoric, în care se poate vedea ce înseamnă unitate, ce înseamnă să lucrezi în echipă.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*