Județul Cluj, e pregătit  pentru referendum

Județul Cluj, e pregătit pentru referendum

În judeţul Cluj, sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică la urne 608.156 de cetăţeni cu drept de vot în cadrul referendumului pentru modificarea Constituţiei. În acest sens au fost organizate în tot judeţul 656 secţii de votare. La nivelul municipiului Cluj-Napoca figurează 272.618 cetăţeni cu drept de vot care pot vota în cadrul celor 181 de secţii de votare. Întrebarea de pe buletinele de vot de la referendum este următoarea: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Chereceş, a declarat, pentru ziarul Făclia că instituţia pe care o reprezintă a primit 668.972 buletine de vot şi 3280 ştampile cu menţiunea „Votat” pentru distribuire către autorităţile locale. La rândul lor, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean spun că toate cele 656 secţii de votare din judeţul Cluj au preşedinţi şi că nu sunt probleme din acest punct de vedere. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a repartizat telefoane mobile sau telefoane fixe cu antenă, după caz, în toate secţiile de votare.

Pe parcursul celor două zile de referendum, pentru desfăşurarea în siguranţă a acestuia, toate secţiile de votare vor fi asigurate cu personal din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Referendumul va avea loc în zilele sâmbătă și duminică, 6-7 octombrie, între orele 7.00 și 21.00. Pentru ca referendumul să fie validat, iar Constituția să fie modificată, trebuie să voteze cel puțin 30% dintre români, adică 5.675.246 , cu drept de vot, iar 50% plus 1 dintre cei prezenți la urne să voteze în favoarea modificării.

Cetățeanul care, în ziua referendumului, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*