Weekend prelungit de Sfântul Andrei și 1 Decembrie!

Weekend prelungit de Sfântul Andrei și 1 Decembrie!

Potrivit Codului muncii, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt sărbători legale în care nu se lucrează. Mai exact, în aceste zile se sărbătorește Sfântul Andrei, respectiv Ziua Națională a României. Astfel, în această perioadă, angajații, fie ei lucrători la stat sau în mediul privat, vor beneficia, de fapt, de un weekend prelungit.

În acest an, sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României pică într-o zi vineri și una de sâmbătă, ceea ce înseamnă că salariații cu program normal (luni-vineri) vor avea liber timp de doar trei zile, mai exact, se vor bucura de un weekend prelungit. Anul trecut, deoarece cele două zile libere au picat în zile de joi și vineri, angajații din România s-au bucurat de o minivacanță mai mare, respectiv de patru zile libere.

Acestea nu sunt și ultimele zile din acest an în care salariații se vor bucura de timp liber, în condițiile în care prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie) vor pica în zile de marți și miercuri. Zilele libere de Crăciun sunt ultimele de acest fel din lista ce conține nu mai puțin de 15 zile în care angajații se bucură de timp liber. Lista zilelor libere din România a ajuns la acest număr după ce, în luna martie a acestui an, Vinerea Mare a fost declarată zi nelucrătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*