save water concept ,repairing big underground water pipe , wastage stock movie clip on nature and environment

Comuna Mica va fi racordată la rețeaua de apă potabilă!

A fost aprobat „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014 – 2020”, care include și comunele Mica și Unguraș. Astfel, „Master Planul” Companiei de Apă Someș S.A. va fi pus în aplicare fiind declarat eligibil. Din Master Planul implementat de Compania de Apă Someș, fac parte 76 de unități administrativ-teritoriale din județele Cluj și Sălaj.

Potrivit anunțului făcut de primarul, Tiberiu Zelenzc, la nivelul comunei Mica va fi introdusă rețeaua de apă în localitățile: Mica, Mănăstirea, Sânmărghita, Dâmbu-Mare și Nireș. Finanțarea este asigurată din fonduri europene.
Contractul de finanțare având ca obiect extinderea rețelei de apă în comunele Mica și Unguraș va fi semnat în perioada următoare.

„După semnarea contractului sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să înceapă procedura de licitație, după care execuția lucrării.
Vreau să felicit reprezentanții și echipa din cadrul Companiei de Apă care în cele din urmă după mulți ani de muncă și eforturi depuse, au reușit să obțină finanțarea pentru acest proiect important pentru comunitățile noastre din cele două județe” – a mai declarat Tiberiu Zelenzc.

Potrivit conducerii Companiei de Apă, proiectul va continua și investițiile din mediul urban, pentru a atinge dezideratul de „100% populație deservită cu apă și canalizare”, dar se va focaliza în principal pe zona rurală din aria deservită.Pentru celelalte investiții necesare se va proceda la atragerea de fonduri din alte surse de finanțare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*