Centenarul Marii Uniri, sărbătorit  la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej

1 Decembrie 1918 este o zi importantă pentru toți românii. Peste tot în țară, românii adevărați se pregătesc să cinstească această mare sărbătoare.Toată țara este îmbrăcată în haine de sărbătoare.

La rândul lor, elevii Școlii Gimnazială” Avram Iancu” din Dej, au sărbătorit așa cum se cuvine, 100 de ani de la Marea Unire. Au început încă din vară când, un grup de 25 elevi din clasele a IV-a A și C , conduși de doamnele învățătoare Pop Ana-Maria și Repede Anca au fost în tabără în județul Alba, ocazie cu care au vizitat Cetatea Alba Carolina, loc unde s-a înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

În data de 29 decembrie, clasele a IV-a A, C, D și E, conduse de doamnele învățătoare Repede Anca, Pop Ana-Maria, Engheș Gabriela și Astalâș Liliana , în cadrul Comisiei Metodice au organizat o mică serbare în curtea școlii ,dedicată acestei zile importante. 100 de elevi ai claselor a IV-a, îmbrăcați în culorile tricolorului, având baloane tricolore au interpretat cântece patriotice în curtea școlii, în fața colegilor mai mici, a cadrelor didactice și a părinților. Domnul profesor Cornel Bude a condus corul şcolii şi i-a ajutat pe elevi să fie la înălțime!

Au fost momente înălțătoare,iar copiii, în pofida frigului de-afară, au dovedit că sunt mici românași de seamă, și au exprimat prin cântec iubirea pentru țară și strămoșii care s-au jertfit pentru Unire.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*