Aeroportul din Cluj a inaugurat două porți noi de îmbarcare

Aeroportul din Cluj a inaugurat două porți noi de îmbarcare

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a inaugurat ieri, 11 decembrie, două noi porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale, situate la etajul terminalului de pasageri plecări. Investiția, de 3 milioane de euro, a fost suportată din fondurile Aeroportului.

Potrivit comunicatului remis presei, cele două noi porţi de îmbarcare de la etaj, B5 şi B6, cresc capacitatea totală de procesare a terminalului de plecări externe cu 75%, în timp ce capacitatea de procesare per ansamblu a terminalului de pasageri plecări va creşte cu peste 900.000 de pasageri/an. 30% din noua zonă de aşteptare îmbarcare zboruri internaţionale este destinată zonelor comerciale.

”Am inaugurat noua zonă de aşteptare care înseamnă o extindere cu două noi porţi de îmbarcare zboruri internaţionale la aeroport. Acestea duc la creşterea capacităţii totale de procesare a pasagerilor pe fluxul de plecări internaţionale cu 75%, adică 900.000 de pasageri pe an. În cazul în care România va intra în Schengen şi sperăm să intre cât mai repede, cel puţin în ceea ce priveşte aeroporturile, noi avem deja asigurate condiţiile corespunzătoare şi această zonă va fi în zona Schengen. Toate zborurile interne vor fi în această zonă. Pe lângă beneficiile pentru pasageri, aşteptăm intrarea în Schengen pentru că vor fi beneficii şi pentru transportul de marfă, ceea ce ar reprezenta un impuls nu numai pentru aeroport, ci şi pentru economie”, a spus David Ciceo, directorul Aeroportului, care nu a uitat să mulţumescă Consiliului Judeţean Cluj pentru sprijinul acordat.

La eveniment au participat numeroase oficialităţi, printre care prefectul Aurel Cherecheş, viceprimarul Dan Tarcea şi consilieri judeţeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*