Mitropolitul Andrei a sfințit noile clopote ale bisericii din Maia

Mitropolitul Andrei a sfințit noile clopote ale bisericii din Maia

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Maia, Protopopiatul Dej, prilej cu care a sfințit noile clopote.

Alături de Înaltpreasfințitul Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, la slujba de sfințire a clopotelor, au fost prezenți și consilierul administrativ-bisericesc, pr. Cristian Baciu, fiu al satului, protopopul de Dej, pr. Ioan Buftea, preotul paroh Rareș Liviu Cojan și preoții din cercul preoțesc Bobâlna.
Cu acest prilej, Ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța clopotelor în cadrul unei comunități și al parohiei.

După slujba de sfințire a clopotelor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit slujba sfeștaniei la casa parohială, recent renovată, atât la interior, cât și la exterior și l-a hirotesit iconom pe părintele paroh Rareș Liviu Cojan. Celor care au sprijinit activitățile desfășurate în parohie, Ierarhul le-a oferit diplomă de aleasă cinstire.

La eveniment au fost prezente oficialitățile locale și numeroși credincioși.

sursa: radiorenasterea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*