„Camionul de Crăciun” se va opri și în Chiuiești

„Camionul de Crăciun” se va opri și în Chiuiești

Elevii Școlii Gimnaziale din Chiuiești sunt invitați vineri, 28 decembrie, ora 13:15, la Căminul Cultural din Chiuiești pentru a primi cadourile aduse de „CAMIONUL de CRĂCIUN”.

Cadourile sunt oferite de Asociația Tășuleasa Social, filiala Cluj,în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Prefectura Județului Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și a Inspectoratului de Jandarmi Cluj.

Pentru asociația Tășuleasa Social, cele mai importante valori sunt voluntariatul, cultura organizațională, respectul pentru natură, educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu.

Din 2000 de când a început colaboarea între Asociația Tășuleasa Social, condusă de singurul cavaler Ioanit din țara noastră – Alin Ulman Ușeriu, și Ordinul Cavalerilor Ioaniți, Camionul de Crăciun a venit în România, iarnă de iarnă…

După ce România a intrat în Uniunea Europeană, „Die Johanniter Unfall Hilfe” din Republica Federală Germania (organizație cunoscută sub numele de Ordinul Cavalerilor Ioaniți) a continuat colaborarea cu Tășuleasa Social, dar a început să trimită cadouri copiilor din celelalte țări europene care nu au intrat în Uniune,

Ordinul Cavalerilor Ioaniți a fost întemeiat în anul 1099 la Ierusalim (după succesul primei Cruciade și întemeierea Regatului Ierusalim) de un grup de negustori din Italia de sud, în scopul îngrijirii medicale a pelerinilor și de ajutorare a celor săraci, veniți să viziteze locurile biblice, iar numele de Ioaniți vine de la Ioan Botezătorul.

O veche tradiție…

Înainte de Crăciun, familiile din Germania pregătesc cu grijă câte un pachet cu daruri pentru copiii sărmani.

În magazinele din Germania există o listă pe care sunt trecute toate produsele pe care le conțin aceste pachete, fiecare copil primind același lucru.

Valoarea unui cadou este cuprinsă între 35 și 50 de euro, în funcție de magazinele de la care sunt cumpărate produsele.

După masa de Crăciun voluntarii germani pleacă înspre copiii sărmani din toată Europa. Ei își sacrifică în fiecare an vacanța de iarnă pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea.

În acest an, în drum spre Republica Moldova, Camionul de Crăciun se va opri și în Chiuiești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*