De Crăciun s-au înregistrat peste 2 mii de situații de urgență

De Crăciun s-au înregistrat peste 2 mii de situații de urgență

În zilele de 24 și 25 decembrie, la nivel național s-au înregistrat 2.266 situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 1.838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează, de asemenea, că salvatorii au intervenit în 71 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 195 misiuni de protejare a comunităților.
În cele două zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

„Numărul intervențiilor la care au participat efectivele IGSU se menține relativ constant față de perioada Crăciunului din anul 2017, fiind înregistrate mai puțin cu 11 evenimente în acest an” – se mai precizează în comunicatul IGSU, remis miercuri presei.

Prin intermediul aceluiași document, IGSU reamintește cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

În perioada minivacanței de Crăciun, peste 5.100 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat – adaugă sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*