Patruzeci de cazuri de gripă confirmate la Cluj

Patruzeci de cazuri de gripă confirmate la Cluj

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj au confirmat 40 de cazuri de gripă în județ.

„La Cluj, la Spitalul de Boli Infecțioase, în săptămâna 14-21 ianuarie am avut confirmate prin testele de laborator 40 de cazuri de gripă. Din aceste cazuri, 10 pacienți au avut nevoie de spitalizare continuă, restul având forme moderate sau ușoare, care au fost tratate în regim ambulator. Nu a fost niciun caz cu severitate marcată, care să aibă nevoie de asistență în secția de terapie intensivă”, a declarat pentru Realitatea FM, dr. Irina Filipescu, medic specialist boli infecțioase.

România se pregăteşte să declare epidemie de gripă după ce, în ultimele săptămâni, cazurile de îmbolnăviri au crescut alarmant, iar numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 34.

Recomandarea medicilor este ca la primele semne de îmbolnăvire să fie consultat medicul de familie şi să se evite automedicaţia. Persoanele bolnave trebuie să se izoleze pentru a nu transmite virusul. De asemenea, este indicat ca cei care sunt nevoiţi să intre în contact cu o persoană bolnavă să se protejeze cu o mască.

Ţările din regiune sunt, de asemenea, afectate de prezenţa virusului gripal şi de un număr foarte ridicat de infecţii respiratorii.
În Ungaria autorităţile au declarat epidemie de gripă încă din a doua săptămână a acestui an, iar situaţia este gravă şi în mai multe regiuni din Bulgaria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*